LISÄTIETOA:

perjantai 2. marraskuuta 2012

Miten yksi epäonnistuminen murtaa itseluottamusta niin paljon?


Kuvasta kiitos Hilla, pumpulienkeli.com !

Huomenna on matkaratsastuskisakauden päätöskisat Jokioisilla. Ilmottauduin Kalilein kanssa luokkaan 31 km, mutta viime kisojen (aluemestaruus 20.10.12) epäonnistuminen painaa yhä vain mieltäni. Kisojen jälkeen Kalilei on ensin viikon lomaillut ja sen jälkeen liikkunut maneesissa pari kertaa kevyesti sekä käynyt verikokeessa klinikalla. Ruuna on ollut hyvin pirteä (huh huh, mitä pukkeja!) ja veriarvoissa kaikki ok. Lämpöä ei ole aamuisin ollut eikä jaloissakaan ole yhtään mitään oireita.

Miksi silti pelkään koko ajan jotain olevan vialla enkä uskalla luottaa ollenkaan huomisen onnistumiseen? Hevosen pitäisi olla vähintään 50-60 km luokkien kisakunnossa, mutta oman epävarmuuteni vuoksi siirsin meidät huomenna starttaamaan peräti seuraluokassa 22 km! Toivottavasti kaikki menee sujuvasti ja saamme kisoista tuloksen sekä varsinkin takaisin kaipaamaani rohkeutta.

Näillä mietteillä kohti huomista!

12 kommenttia:

  1. no eikös se ole hyvä hakea sitä itseluottamusta alemmalta tasolta. :) tuskin kisoissa esteen sekaan huolella rysäyttänyt ratsukko lähtee heti samalta tasolta, vaan hakee itseluottamusta hieman alempaa :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä se hyvin menee! Hyvä kuunnella omaa fiilistä ja tehdä sellainen tunnusteluratsastus tuollaisella lyhyemmällä matkalla kisoissa. Sen jälkeen itseluottamus varmasti taas kohoaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kun selvitään, on Kaltsu ansainnut talvilomansa! Ja ehkäpä myös minäkin. Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  3. Tsemppiä! Kyllä se siitä! Ja ihan fiksua mennä oman fiiliksen mukaan, ei tuu ainakaan ylilyöntejä!

    Mä oon pikku ressissä noiden junaratojen ja siltojen ja ja ja kanssa... katotaan tiputaanko huomenna kovaa ja korkeelta..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei korvakarvakaan heilahda liikenteestä, silloista tai edes junaradasta. Ongelmat lienevät ihan jossain muualla...

      Paljon teillekin tsemppiä kisaan ja kipittelette ne sillatkin ihan mennen tullen yli!! Jos ja kun vanhat merkit pitävät paikkaansa, me ei edes nähdä toisiamme kisapäivän aikana!

      Poista
  4. Tsemppiä huomiselle, hyvin se menee! :)

    VastaaPoista
  5. Tiedän niin tuon tunteen. Teillä on nyt takana kova kausi ja ensimmäinen hylkäys loppukaudesta on varmasti pettymys ja huoli hevosen jaksamisesta suuri. Nyt vaan rohkein mielin hakemaan suoritus omalta mukavuustasolta ja siitä tsempillä eteenpäin! Olette nyt yhtä kokemusta rikkaampia! Onnea kisapäivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova ja pitkä kausi on tosiaankin takana. Kisaväsymystä on ainakin omalta osaltani havaittavissa ja huomenna illalla huokaisen helpotuksesta kun kisakausi on lopussa. Hylkäykseen olen yrittänyt valmistautua pitkän aikaa, mutta oli se silti aikasmoisen pysähdyksen paikka. Toisaalta itsekin tiesin maaliin tultuani, että viime kisa ei tule päättymään kuin negatiiviseen tulokseen. Täälläkin ollaan kovin peukut pystyssä, että tämä tuleva kisa selvitetään hyvällä fiiliksellä!! :)

      Poista
  6. Hyvillä kokemuksilla ja onnistumisillahan se itseluottamus rakennetaan, oli tehtävä mikä hyvänsä. Ihan oikea päätös varmasti, varsinkin jos kerran on kauden viimeinen kisa. Silloin jos joskus kannattaa maksimoida onnistumisen todennäköisyys ja varmistaa se että pääsee treenikauteen hyvin mielin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisoissa onnistuttu erittäin hyvin ja nyt voimme molemmat Kalilein kanssa siirtyä talviunille! :)

      Poista