LISÄTIETOA:

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Näinkin voi käydä

* * * !!! Huom huom !!! Asia on käsitelty tuotteen valmistajan kanssa jo, 
joten tämän jutun pointtina ei ollenkaan ole se mikä linimentti on kyseessä! * * *


Ohhoh... Taisi olla Iiriksellä ja Voitolla raskaat estetreenit torstaina. Laitanpa kotiin tultuamme linimenttiä ruunan jalkoihin. (Truuuuut - hinkuti hinkuti hinkuti.) Pitääkin laittaa hieman enemmän sitä tuonne takajalkoihin, ne kun ovat Voiton heikko kohta. (Truuuuut- lisää hinkuti hinkuti hinkutusta) En laita pinteleitä näihin jalkoihin tällä kertaa linimentin lisäksi, olkoot ilman.

Perjantai: ei ihmeempää. Lauantai: ei ihmeempää. Sunnuntai: ei vieläkään mitään.

Maanantai 7.4.2014

Maanantaina aamulla: Miksi noi Voiton jalat näyttävät jotenkin oudosti märälle? Ja kappas, ihan kuin tuolla olisi haavakin... Mitäs se Porre nyt yhtäkkiä on Voittoa alkanut potkia?! (Hevosen harjausta tallissa) Miksi näistä jaloista lähtee näin paljon karvaa? Ja mitä nämä kaikki jäljet ovat? Käääääk!

(Jalkojen puoli- hysteeristä pesua) Apua, iiiiiik! Mitä näille jaloille on tapahtunut? AIVAN - Se linimentti! Pakko olla se!! Mutta miksi? Ei näissä jaloissa ollut mitään haavoja ennen? Eikä ihoärsytystäkään. On tälle tyypille ennenkin linimenttiä levitetty, ei tosin tästä pullosta, torstaina mää sen uuden pullon vasta korkkasin.

Tiistai 8.4.2014

Tiistaina: Tää vaan leviää !! Mitä mää teen?! Palokunta?! Poliisi?! Eläinlääkäri?!?!!

Torstai 10.4.2014

Torstai: Hei, hetkinen! Täähän näyttäis ihan siltä, että ei nää enää leviä vaan vammakohdat ovat kuivumassa. Jes, hienoa!

En kyllä nyt ihan samantien keksi, miksi näin kävi. Olikohan uusimmassa linimentissä jotain erilaista mitä niissä edellisissä? Jokin ainesosa näyttäisi aiheuttaneen aikasmoisen ihoreaktion. Emmää sitä samaa linimenttiä enää uskalla käyttää tähän kultamussukkaan! Ei ollut ees mikään silkkikarva-peevee, vaan tämmönen ehta-aito mammuttijalkakarvaturrukkaputte. Huh, toivottavasti tää seikkailu olis tässä. Tälle viikolle ois sovittuna taas parit ratsuttajatreffit, kun näiden vuoksi pidettiin pieni huilijakso.

22 kommenttia:

 1. Huh, hurjan näköiset !! Onneksi jo parempaan päin. Ja onneksi et laittanut pinteleitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen kanssa miettinyt, että mitä niiden pinteleiden alla olis tapahtunut?! :O
   Hyi, parempi kun ei ees ajattele.

   Poista
 2. Hui kamala. Kohta uskalla enää mitään tököttejä käyttää... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kävi mulla mielessä! En taida ihan hetkeen uskaltaa kokeilla Voitolle edes niitä "vanhoja, tuttuja linimenttejä", joista ei mitään reaktiota ole ennen tullut. Ei meinaan selvinnyt, mikä tämän on aiheuttanut. Oliko vika linimentissä, sen sisällössä vai oliko vaan heppa herkkä.

   Poista
 3. Ettei vaan olisi ollut pliisteriä väärässä purkissa? Näyttää vähän sille nuo jäljet :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä valmistajalla ei ole bliistereitä valikoimassaan. Tietääkseni ainakaan.

   Mutta olet oikessa - jäljet näyttävät just samalta! Varoajallisia "ravilinimenttejä" mää olen Voittoon aikoinani laitellut kun niitä on hyllystä löytynyt, mutta ei niistä ole mitään reaktiota tullut. Sen verran reippaasti tätä tavaraa jalkoihin laitoin (onneksi hanskat kädessä!) ja hinkkasin, että bliisterin levityskin olis mennyt siinä samassa... :P

   Poista
 4. Tässä kuluneen vuoden aikana minäkin olen tutustunut näihin ja yhden peruspullon kyljessä lukee, ettei saa missään nimessä hieroa ihoon. Tuntuu kyllä hullulta vaan sivellä sitä karvan päälle... Tästä unohdin muuten mainita viime viikolla. :) (eri valmistaja ja tuote kylläkin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä se siinä karvan päällä auttaa? En taida ees kysyä. :P

   Poista
  2. Tuntuu hassulta joo, mutta paljon on linimenttejä yms. ihmisillekin, mitä ei missään nimessä saa hieroa, pitää vain levittää ! Ihan meni kommentti ohi postauksen :D

   Poista
 5. Oisko mahdollista saada tietoon mikä linimentti kysessä? Voisi joku toinen välttyä samalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos yksi hevonen (= Voitto) saa reaktion, sehän ei tarkoita että muut saisivat. Enkä nyt muuten itseasiassa edes löytänyt netistä tätä linimenttiä myynnistä! Ei ainakaan samalla etiketillä, sen perusteella googlesta etsiskelin.

   Poista
 6. Voi kauhistus! Meillä meni kerran tutkimusten takia klipattu jalka ihan hilseelle ja korpuksi duple action -linimentistä, mutta mitään tällaista ei ole kyllä ollut. Hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia juttuja sitä vastaan tulee näiden hummien kanssa. Miten monta kymmentä litraa määkin olen vuosien varrella hinkuttanut linimenttejä eri hevosten jalkoihin ja tämä oli ensimmäinen kerta kun tulee jotain aineesta!

   Poista
 7. Mikäli et halua paljastaa mikä linimentti kyseessä niin voitko vinkata vaikka sitten hyväksi todettuja linimenttejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaanko vaikka, että todella monia "ravi-" ja "ratsu"linimenttejä olen käyttänyt ja kaikki ovat olleet oikein kelpoa tavaraa! Myös tämän valmistajan, josta nyt tuli ongelmia. :)

   Poista
 8. Mun hevoselle kävi ihan sama juttu ja se mistä järkyttävä reaktio tuli sisälsi MSM:ää ja Inkivääriä..Eli onkohan kyse samasta tavarasta? Kysessä kanssa suokki ja ikinä ennen ei ollut reakoinut mihinkään linimentteihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole sama tuote, tämä ei sisältänyt kumpaakaan ainetta.

   Poista
 9. Aika ikävän näköistä jälkeä :( Itse vastaavia jälkiä myös nähnyt vahvempien bliistereiden kanssa mutta en ikinä suokilla. Yleensä nuo tosiaan kestää "mitä" vaan :) Mutta kaikki ei tosiaan vaan käy kaikille vaikka erittäin ikävää on kun omalle kohdalle sattuu! Onneksi jalat jo paranemassa!

  VastaaPoista