LISÄTIETOA:

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Vilkaisu Voittoon

* * * Yritys saada blogia hieman ajantasalle * * *

9.7.2015

Viimeksi olen höpissyt kesäkuun alussa Voiton ja Maijan ensimmäisestä yhteisestä kisareissusta. Sen jälkeen on treenattu, treenattu, käyty klinikalla näytillä, kävelty, treenattu, treenattu, vähän kisattu ja taas treenattu.

Eikös ollutkin kaiken kattava referaatti meidän toimista? Hah hah...

Laukka kasaantuu 9.7.2015

Naputellaan nyt kuitenkin hieman laajemmin meidän touhuista. Voittohan on kesä- ja heinäkuun ollut kotoa poissa laitumella parinkymmenen kilometrin päässä ja siellä sekä sieltä käsin on systeemiä pyöritetty. Maastossa ei mainittavan montaa kertaa olla käyty, vaan ollaan nyt pörrätty enemmän kentällä ja kierretty harjoitusrataa.

16.7.2015

16.7.2015

Ihan hyvin ovat treenit sujuneet. Laukan kanssa on eniten ongelmia ja siihen osasyynä ovat vanhat vammat kintereen alueella. Voiton jänispatit ovat varsasta saakka kiusanneet ja kävimme klinikalla toistamiseen kortisonipiikeillä, jotta tovi sitten ollut tulehdustilanne saatiin varmasti kunnolla kuriin.

Näiden juttujen kanssa elellään eteenpäin ja tähdätään syyskuun alun kasvattajakisaan Ypäjän suokkikuninkaallisiin. Vastalaukat, raviväistöt ja muut ohjelmissa olevat temputhan ruuna tekee ihan kelvollisesti, mutta rutiinin ja voiman puute näkyy.

Ypäjä 11.6.2015


  Koulukisat 2-tasolla 11.6.2015
Ypäjän hevosopisto
Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma
Vielä muutama sananen kahdesta edellisestä koulupiiperryskisasta. Ypäjällä oltiin kisaviikolla ihmettelemässä menoa Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelmassa, joka oli avoin 4-6 -vuotiaille hevosille ja jossa oli iloisesti sekaisin liitokaviot ja nämä jääkarhurotuiset.

Jos ja kun Voitto kauden ensimmäisissä kisoissaan oli jäykkä ja jännittynyt, ei meno täälläkään vielä aivan mahdottoman sulavaa ja rentoa ollut. Nuorukaista hieman huolestutti yleinen hälinä ja suuret määrät hevosia. Mutta ymmärtäähän sen, tuollainen kotitallissa maailman pahuudelta piilossa kasvanut lapsukainen.

Ypäjä 11.6.2015

Rata meni kuitenkin ihan kelvollisesti ja palkittiin tuloksella 64,375 %. Sillä irtosi luokassa sija 13/31. Puolenvälin yläpuolella siis!

Ypäjällä radalla.

Koulukisat 2-tasolla 19.7.2015
Turun Ratsastajat / Artukainen
Helppo B:3 2009
Viimeisimmistä zembaloista ei olekaan kuin reilu viikko aikaa. Pienet kisat Ypäjään verraten ja Vode starttasi sateen pehmittämällä kentällä kisojen toiseksi viimeisenä hevosena. Pelottavia objekteja oli kyllä tarjolla edelleen, mutta ruuna oli super tyyni eikä katsellut mitään.
Turku 19.7.2015 - Vode sanoo "mää hoidan"

Rata oli hyvä! Sitä se oli tuomareidenkin mielestä. Tulos 62,273 % ja punainen rusetti! Woooohooooo! Kylläpäs tuntui hyvältä! Niin epäuskoinen ja epätoivoinen on välillä tuon murheenkryynin kanssa, että tämä oli toivottua auringonpilkahdusta risukasaan.

Näillä fiiliksillä täällä mennään. 

19.7.2015 Turku

5 kommenttia:

 1. Murheenkryynin? Kuuleppas nyt, ihana nöyrä hevonen ja kauniskin kuin mikä. Hän ei kyl oo murheenkryyni olleskaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuu, on Voitto ihana, nöyrä ja suht kauniskin hevonen, mutta se ei poista sitä, että se on myös murheenkryyni. :D Ei oikein mene nämä jutut kuin Strömsöössä, tiäks.

   Poista
 2. Missä kypärä? Lukijoissa on varmasti myös nuorempia harrastajia ja huonon esimerkin näyttäminen on aina typerää.... :/
  Muuten kyllä tykkään blogista. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän blogin kirjoittajahan ei ole yllä olevissa kuvissa esimerkkiä näyttämässä.

   Poista
  2. Aivan, itse en ole hevosen selässä näissä kuvissa, vaan ratsuttaja, joka treenaa ja kilpailee hevosellani. Tätä aihetta on ennenkin kommenttikentässä puitu, mutta kuten sanottua, kypärättömyys on jokaisen oma valinta enkä tässä tapauksessa paljoa asialle mitään voi.

   Itse ratsastan aina kypärä päässä!

   Poista