LISÄTIETOA:

lauantai 12. syyskuuta 2015

Sairastuvalta sijoille

* * * Paluu kasvattajakisan tunnelmiin * * *


Pikku hiljalleen olen laskeutunut vaaleanpunaiselta pilveltäni takaisin maanpinnalle viime viikonlopun loppuhuipennuksen jälkeen. Tuntuu edelleen todella huikealta - ja epäuskoiselle! Kyllä pitää Maijalle nostaa hattua ja niiata syvään sen kaiken edessä mitä hän on Voiton kanssa tehnyt. Upeaa työtä!

En oikein ole itse uskonut siihen, että Voitossa on riittävästi laatua pärjätä kisoissa tai varsinkaan tämmösissä isommissa kinkereissä. Maija on uskonut hevoseen paljon omistajaa enemmän ja jaksanut tehdä viikosta toiseen treeniä ruunan kanssa. Välillä on ollut taukoja hevosen terveydentilan vuoksi ja vielä sekin tekee tästä kisasijoituksesta entistä mahtavamman!

Onko tämä oikeasti MUN VOITTO?! Wow!


En edes nyt äkkiseltään muista onko sairaslomia tältäkin vuodelta takana kaksi vai kolme. Ainakin kaksi niitä on, sen tiedän. Kintereitä ja takavuohisia on jouduttu hoitamaan ja se on pätkinyt treeniä aina vähintään kuukaudeksi kerrallaan. Selkä on ollut ongelmallinen eikä tietenkään pidä unohtaa jokaisen hevosenomistajan suosikkirumbaa - sopivan satulan etsintää.

Pikku hiljalleen syksyn lähestyessä onneksi yksitellen löysimme ratkaisuja pulmiimme. Sopiva penkki bongattiin, kengitystä viilattiin ja treeniä muutettiin suht radikaalisti. Varsinkin viimeinen on se juttu, minkä myötä hevosen liikkuminen parani paljon ja vaivat helpottivat! Terveydentila on tällä hetkellä Vodella suorastaan loistava!


Viime viikonloppuna kasvattajakisaan kuului kaksi osakilpailua. Lauantaina startattiin arvotussa lähtöjärjestyksessä luokka FEI:n HeB Kenttäkilpailuohjelma poneille. Ohjelmassa on pienet pätkät vastalaukkaa, mutta muuten siinä ei mitään ihmeempiä ole.

Voitto näytti verryttelyssä ihan asialliselle ja lähti suorittamaan tehtäväänsä ensimmäisessä verryttelyryhmässä luokan seitsemäntenä. Rata oli tasaisen hajuton, mauton ja rikkeetön. Kolme tuomaria arvioivat radan prosentein 63,043 - 65,000 - 63,043 ja näinollen tulokseksi tuli 63,696 %.

Talutin ruunaa puolisen tuntia radan jälkeen ja laitoin sen jälkeen Voiton traileriin mutustelemaan heiniään. Palasin radanvarteen ihmettelemään muiden samassa luokassa startanneiden suorituksia ja jännittämään Voiton lopullista sijotusta luokassa. Aivan viimeisiin ratsukoihin saakka pitikin jännityksellä päivittää equipea. Lopulta Maijan ja Voiton suoritus riitti lauantain luokassa sijaan 9/31 eli siihen puolisurulliseen ensimmäiseen ei-sijoittuneeseen. Meille se ei kyllä ollut ollenkaan surullinen sija! Ratsukkohan oli kisassa reippaasti puolivälin yläpuolella!Sunnuntaina olikin sitten jo melkein hyperventiloinnin paikka... Starttijärjestys luokassa oli lauantain tulosjärjestys käänteisenä eli Voiton piiperrysvuoro oli luokan loppupuolella. Ratsastettava ohjelma oli HeA Kenttäkilpailuohjelma N:o 6. Siinä on raviväistöt, laukassa kolmikaarinen kiemuraura ja muutenkin paljon suurempi vaikeustaso kuin edellisenä päivänä.

Voitto oli selvästi väsynyt ja askel painoi. Maija verrytteli nuorukaisen kevyesti ja säästeli voimia valkoisten aitojen sisäpuolelle. Jos lauantaina rata oli eleetön ja helponnäköinen, se oli sunnuntaina hieman jotain muuta(kin). Voisi sanoa, että positiivisessa mielessä! Maija joutui ratsastamaan väsähtänyttä Voittoa normaalia painokkaammin avuin ja siitäkös Voitto teki työtä käskettyä...


Kyllä lähtee keskilaukkaa.
Voitto on todellinen työmyyrä ja nöyrä luonteeltaan. Maija pyysi, Voitto suoritti ja tuloksena todella mahtavat prosentit ratsukon toisesta HeA- luokasta!! Prosentit tuomareilta 65,833 - 65,417 - 63,333 eli yhteistulos 64,861 % !!!! Ja tällä prosenttimäärällä luokassa kärkeen!!!

Tuomarit pitivät näkemästään: "Tyylikäs ratsu, jolla paljon potentiaalia. Tarkkaa, huolellista ratsastusta." ja "Ratsastamisen makua. :)  Raamikas hevonen, jossa potentiaalia. Letkeää ravia."

Kolmen yhteisen tiimivuoden, monien treenejä vuosien varrella pitkiksikin ajoiksi pätkineiden sairaslomien, lukuisien maneesireissujen ja kaiken jännittämisen jälkeen kisa oli nyt kisattu. Tulokset olivat selvillä. Ja niin siinä vain sitten kävi, että meidän ruma ankanpoikanen Voitto 6vee sijoittui luokassa kuudenneksi ja kasvattajakisassa sijalle kahdeksan!!! Viimeinen rahasija ja niin paljon onnellinen omistaja!!! Sanoinkuvaamattoman upea tunne ja mitä parhain kiitos kaikesta panostuksesta. Joku muu voisi ajatella, että "vain sija kahdeksan", mutta on se sija meille yhtä arvokas kuin koko kilpailun voitto!

Ratsukon näki ja arvosteli näissä 3-tason kilpailuissa kahden päivän aikana kuusi eri tuomaria. Numerot ja kommentit kertovat paljon ja sijoitus luokissa vielä hieman lisää. Tiedän tällä hetkellä hyvinkin tarkalleen minkä tasoinen hevonen on ja mitkä ovat sen vahvuudet ja mitkä asiat tarvitsevat vielä parannusta.


KIITOS kaikille onnitteluista ja myötäelämisestä!
Huikeita hetkiä hevosen kanssa ja onhan tämä yksi parhaista mahdollisista omalla kohdallani! Voitto on nyt ansaitsemallaan lomalla ja palannee ensi viikolla jossain kohtaa takaisin työhön. Jätkä on nyt pienen hengähdystauon ansainnut - omistajasta puhumattakaan, heh heh.

Tämän postauksen kuvista lähtee ISO KIITOS Krista Heikkilälle!

4 kommenttia:

  1. Me seistiin lauantaina siinä teidän vieressä, enkä edes uskaltanut onnitella hyvin menneestä radasta. :,D Oli kyllä kovatasoinen luokka! Voitto <3. Onnea!!

    VastaaPoista
  2. Hieno kirjoitus! Ja sitähän tämä on. Paljon hikeä, verta, murheita...ja joskus niitä onnistumisen kokemuksiakin!

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea! Ihan mahtavaa lukea tälläistä, olette sen ansainneet! Ja minäkin sain sen ihan ikioman suokin kesällä. Katsotaan mitä meistä tulee vai tuleeko mitään, hän on ihan 2.v varsa vasta, mutta niin ihana! <3

    VastaaPoista