LISÄTIETOA:

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Ei ole yksin hyvä olla

Sanotaanko kaviopäivää, ehdottaa vanhempi miniponi.

Ennen kaksi viikkoa sitten ollutta kasvattajakisaviikonloppua en uskaltanut muuta kuin hengittää pinnallisesti ja toivoa, että Voitto pysyy ehjänä suureen tapahtumaan saakka. Yhtään mihinkään muutoksiin ei voinut harkitakaan ryhtyvänsä.

Heti Ypäjä- viikonlopun jälkeen tein sen minkä olen halunnut tehdä jo jonkun aikaa. Lämäytin koko Tarulandian kaviokaskunnan samojen aitojen sisäpuolelle. Siellä ne nyt parisen viikkoa ovat yhdessä temmeltäneet; kaksi paljaskavioista kääpiöoriponia ja yksi pro-luokan suomenhevosen juntti.Tämä yhteiselämän aloitus ei tuonut tullessaan mitään sen suurempaa draamaa. Voitto ja oripojat ovat asuneet samassa pihassa, saman väliaidan molemmin puolin, kolme vuotta ja näinollen tuttuja toisilleen. Hieman alkuun juostiin ja pörhisteltiin ja se oli sitten siinä.

Voitto on aikas komeassa kunnossa!

Olen useasti nähnyt Voiton rapsuttelemassa poniystäviään ja yllättäen myös ponit keskenään ovat aloittaneet rapsutustuokiot. Ei muuten ennen Voiton porukkaan liittymistä ole näin tapahtunut! Voitto on porukan pomo ja kääpiöt lakoavat edestä aikas haipakkaa suuren herran lampsiessa yrmeän näköisenä paikalle.


Vode on nyt kaksi viikkoa viettänyt lomaa kisan jäljiltä ja pikku hiljalleen omien mahdollisuuksieni mukaan ruuna palailee liikutuksen pariin tulevalla viikolla. Hieman jo uhkailin, että kärrään ruunan Maijan silmien alle ja kiipeän itse kyytiin. Olisi varmaan "ihan kiva" itsekin kokeilla miten tämä huippuunsa treenattu hevosvoima kulkee ja sivistää itseään edes kerran vuodessa ratsastustunnin merkeissä.

Jos muuten haluat tietää, mitä miniponeille kuuluu, niin voin paljastaa sen. Ne syö, kakkaa ja nukkuu. Sekä näyttävät söpöltä. Tärkeä tehtävä sekin.

Kaunis kuin karamelli: Miniponiori Hurja-Urmas 3 vee

12 kommenttia:

 1. Voitto on nyt kyllä todella upean näköinen! Ja miniponit suloisia kuten aina!
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitossa kyllä katse lepää just nyt. Ei ole läski, ei ole laiha, ei ole kuiva eikä takkukarvainen. :)
   ...ja miniponit nyt vaan ovat syntyneet suloisuusgeenin kanssa!

   Poista
 2. Onkos se niin, että on vain yksi oikea hevosen väri? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten nuo kaikki ovatkin sävy-sävyyn keskenään! :D
   Onneksi sentään ovat sen verran erinäköisiä ja kokoisia, että toisistaan helposti tunnistaa.

   Poista
 3. Ihana kolmikko :) Ja just oikean värisiä! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värillä ei ole väliä - kunhan on rautias. :D

   Poista
 4. Hienoa että kaikki sopeutuivat yhteiseloon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät he nyt täydellisen sopuisia vielä ole näin lyhyen ajan jälkeen, mutta mahtuvat kaikki syömään samalta kasalta ja sietävät toisiaan. :)

   Poista