LISÄTIETOA:

torstai 3. joulukuuta 2015

Tulevaisuus kuuluu niille jotka uskovat unelmiensa kauneuteen

Voitto ja Hurmas lokakuussa 2015
On vaikeaa kertoa ei-hevosihmiselle siitä tunnetilasta minkä voi löytää työskentelemällä hevosen kanssa yhdessä. Miten kuvailla sitä miten pelkästään jo hevosen rauhoittava olemus saa murheet unohtumaan. Voittokin seisoo tallin käytävällä korvat lerpallaan, vuorotellen molempia takajalkojaan leputellen ja verkkaisesti hengitellen pidemmänkin aikaa. Ei hermostuneena pyöri eikä pörrää, vaan antaa rennon olonsa siirtyä käsittelijäänsä.

Tai miten kuvailla sitä huikeaa fiilistä hyvin sujuneen treenin jälkeen, jos kuulija näkee hevosen lähinnä vain leivänpäällysteenä. Tänään oli taas Maijan treeneissä tarjolla sellaisia huikeita hetkiä, ettei tarvitse yhtään pohtia jaksanko taas pari päivää rämpiä sateessa ja pimeydessä eteenpäin!


Vaihdoin Voitolle kuolaimen ja ainakin tällä hetkellä tuntuu, että parempaan suuntaan mentiin! Ruunalla on käytössä ollut ohut nivelkuolain, mutta jostain syystä sen kuolaimen kanssa hevoselta aukeavat posket suupielien läheisyydestä. Ongelma on ollut jo pidempään, mutta emme ole oikein keksineet mitä kokeilla vaihtoehtona.

Oliivirenkailla oleva kuolain oli jo ennen kokeilua arvattu huonoksi vaihtoehdoksi, tutit eivät hirmuisesti innostaneet ja jopa sitäkin tietysti seurailtiin missä tilanteissa poskiin verestävät läntit ilmestyvät. Vajaa kaksi viikkoa sitten vietin ihanaa lapsetonta perjantai-iltaa ja sohvalla vilttiin kääriytyneenä googlettelin kuolaintarjontaa. Löytyi just eikä melkein sellainen kuolain, jota halusin Voitolle kokeilla!


Sprenger 2-type Turnado! Pituutta 145 mm ja paksuutta 16 mm. Materiaalina Sensogan, joka ainakin Voitolla tuntuu lisänneen kuolantuotantoa huimasti. Kuolaimesta kerrotaan: Tämä kuolain yhdistää nivelkuolaimen ja oliivikuolaimen edut. Oliivimaisen muotoilunsa ansiosta kuolain on hellävarainen suupieliä kohtaan. Anatomisesti muotoiltu suuosa istuu suuhun täydellisesti varmistaen erittäin hellävaraisen paineen ja tarkat ohjasavut.

Olihan se tänään aivan huikeaa ratsastaa hevosella, joka oli avuilla ja mielellään teki töitä! Kun Neiti Ratsastaja muisti kantaa itse itsensä, hidastaa vauhtia ja lopettaa vetämästä ohjasta, saimme aikaiseksi Voiton kanssa todella hyviä pätkiä. Ei tuntunut ollenkaan toivottomalta harjoitusravikaan! Ulko-ohjasta sain pienellä avulla vauhtia hidastumaan (ei muuten mikään selviö ole ollut viime aikoina!) ja sisäohjasta varovasti nostamalla varsinkin laukkaa kasaantumaan välittömästi. 

Tänään on taas muistanut sen miksi harrastan tätä lajia. Näiden fiilisten takia!

 

6 kommenttia:

 1. Koin juuri menneellä viikolla saman tunteen, tosin vain varsaani ohjasajaessa :) Löysin siis lopulta Wallulle sopivan kuolaimen ja oi sitä onnea kun kuolainten mälväys loppui ja enää ei tarvinut aukoa suuta tyyliin "äiti auta mun suussa on tällainen kamala kapistus"

  VastaaPoista
 2. Jos on erilaisia satularumbia, niin on toisinaan sopivan kuolaimenkin löytyminen useamman kokeilun takana. Mikä sopii toiselle, on toiselle ehdoton ei-ei. Ja mikä on sopinut vuosia, ei taas yhtäkkiä enää sovikaan (kuten meillä kävi).

  Mukavaa että teillekin löytyi varsalle sopiva kuolain! Onnistumisen ilo on aina ihanaa! :)

  VastaaPoista
 3. Mulla on kahdella hevosella kolmesta kolmipala, koen sen mukavaksi hevoselle. Vaan Fionapa ei hyväksy sitä! Sen mielestä se on kamala tappajakuolain, joka häiritsee prinsessan suuta xD Joten hänen korkeutensa käyttää sitten tavallista niveltä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Mää ajattelin kans, että Sprengerin muotoiltu kolmipala on se paras kuolain! Mitäpä vielä! Voitto ei tykkää siitä eikä enkelipappaheppa Porrekaan siitä tykännyt. Ohut nivelkuolain on ollut se heidän juttu. :)

   Outoja nämä hevoset. Ei voi muuta taaskaan todeta. :D

   Poista
 4. Heippa. Mun tammalla oli tismalleen sama ongelma, se hankauma tuli tuohon ihan samaan paikkaan!!
  Meillä auttoi acavallon geelitutit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä uusilla kuolaimilla on ongelma ainakin vähentynyt! :) Mutta onko tämä täysin ratkaisu kipeytymiin, niin selviää. Kiitän siis vinkistä! :) Nyt ei Voitto ole taas kahteen viikkoon liikkunut kuin yhteensä kaksi kertaa, joten paha sanoa onko suupielet/posket paremmat ratsastamattomuuden vaiko uuden kuolaimen takia.

   Poista