LISÄTIETOA:

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ähkylandiasta moro!


Oi, onpas sööttiä! Siellä se Voitto makoilee aamuauringossa nauttimassa.
Awwwww, nyt se on vaihtanut paikkaa ja on kippuralla omenapuun vierellä. Miten suloista!

HETKINEN?! Siis hetkinen, ihan oikeasti! Siellä se mokoma makaa eikä syö! Palokunta, poliisi, lääkäri, pappi ja kaikki muut!! Apuaaaaaa!!! Täällä on nyt tilanne päällä! Tai sitten vaan tilannekatsauksen jälkeen pirautan kaverille ja huristelen sieltä hakemaan Metacam-annoksen Rangerin putki punaisena. Oma pullo oli tyhjä - tietysti.

Kipulääkkeet hevosen sisuksiin ja puolen tunnin päästä kuului heinäkaukalolta tasainen rouskutus. Tämä oli nyt toinen kerta, kun kuukauden sisällä täällä on Vodella ähkyilyä. Yhtäkkiä vaan ruoka ja juoma ei enää uppoakaan. Tästä johtuen tulevana perjantaina ruuna kiipeää kumipyörille ja kruisailee heppaklinikalle tutkimuksiin.

Verikokeet hevosen on-off-laihtumiseen liittyen otettiin jo joulukuussa (höpinät täällä) ja nyt tehdään lisätutkimukset sekä otetaan verikoekontrolli. Saas nähdä mitä löytyy. Tai enpäs tiedä onko pahempaa, jos ei löydykään mitään. Olen täällä kauhuissani pohtinut, että mitäpä jos hevosen laihuus ja nyt tämä oireilu johtuukin minusta. Olenko antanut sittenkin liian vähän ruokaa, onko hevosen kuivakkuuden syynä vähäinen liikunta tai mitä olen mennyt mokaamaan.


Tältä se otus näytti maaliskuun alussa. En oikein vieläkään tiedä miten on mahdollista saada hevonen kuvissa aina näyttämään normaalilta. Sen pitäisi näyttää laihalta ja riutuneelta! Sellaiselta, jota olen kuljettamassa eläinlääkärin syynättäväksi laihtumisen vuoksi.

Jos nyt nappaisin kuvan, niin kuvaruudun tosin täyttäisi pihatossa köllinyt ja mudassa sukeltelua nautiskellen harrastanut korvakarva. Eikun karvakorva. (Unohtamatta, että kameran linssin olisi sotkenut irtokarva.)

Facebookki tarjoaa lähes päivittäin muistoja aiemmilta muistoilta. Tältä päivältä löytyi tämmöinen. Voitto 5 vee ja Maija treenaavat 28.3.2014 kentällä. Aivan mielettömän upean näköinen tuo hevonen kuvassa, kenen lienee. ;)


Riemukasta pääsiäisen jälkeistä elämää kaikille!
 

4 kommenttia:

 1. Katsohan madotus. Meillä testattiin usean kerran ne paskatestit ja puhtaita olivat aina. Totuus olikin sitten jotain muuta, pari heppaa täynnä matoja ja siitä se ähkykierre johtui. Nykyään madotan aina 2 x peräkkäin, kahden viikon välillä. Muutaman kerran vuodessa. Ja öljyä ruuan joukkoon vatsavaivaisille.

  -Mamma kolmelle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös! Täysin sama kokemus täällä parin kevään takaa! Näytteet näyttivät aina vaan nollaa eikä madotustarvetta näin ollen ollut - mukamas. Yllättäen täällä alkoi porukka ähkyilemään aivan jatkuvasti, useampi hevonen kuukaudessa. Silloin oli hyvin liki ettei järki lähtenyt kun mitään syytä ei löytynyt. Kunnes mullakin lamppu syttyi ja madotin koko porukan tujulla matolääkkeellä ja ähkyt loppuivat tasan siihen.

   Poista
 2. Mielenkiinnolla odottelen tuloksia. Toivottavasti ei mitään vakavaa :)

  VastaaPoista