LISÄTIETOA:

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Taidan olla aivan sekaisin...

(VAROITUS: Sisältää ERITTÄIN pitkät höpinät diipadaapaa... :D )

Tämä on ensimmäinen varustepostaukseni ja todennäköisesti myös ainoa piiiiiiitkään aikaan.

En ole koskaan ollut kovinkaan taipuvainen shoppailemaan itselleni tai hevosilleni mitään. Mutta nyt olen joutunut pohtimaan, että onkohan tämä joku keväthulluus vai mistäs nyt tuulee. Olen nimittäin ostanut kaikenlaista uutta ja kivaa, hevosiin ja ratsastukseen liittyvää, tässä viimeisen kuukauden aikana varmaan enemmän kuin edellisten vuosien aikana yhteensä!! Ostan asioita vain tarpeeseen ja ainoastaan käyttöä varten, ja olenkin huomannut huvikseni, että toisilla ihmisillä on yhdelle hevoselle enemmän tavaraa kuin meikäläisellä on kolmelle hevoselle! :D

Shoppailuvimma alkoi aivan pienesti ja viattomasti 1hevosvoima.comista.

Tilasin helmikuussa http://1hevosvoima.com/ -nettikaupasta Porrelle kokeiltavaksi Aviformin Suppleaze Gold -jauhetta. Porrella on ikävuosia nyt 15 ja nivelvaivoja on ollut pidemmän aikaa. Klinikalla, suoneen annetun HY50-hoidon tehoa jatkamaan, suositeltiin suun kautta annosteltavaa valmistetta ja päädyin tähän tuotteeseen. Ruuna on syönyt tätä nyt jonkun aikaa eikä ainakaan yhtään huonompaanpäin olla menty! Tuotteen tehosta en osaa mitään (vielä?) kertoa, mutta hevonen on ainakin nyt ollut erittäin innokas ja reipas liikkumaan. Alkujäykkyys on yhä säilynyt, eikä se tokikaan varmaan enää poistukaan.
Ostin jauhetta samantien suuremman erän, 1 x 600 g purkki sekä siihen 2 x 600 g täyttöpussit.

Heräteostoksena samasta nettikaupasta mukaan tarttui tarjouksessa ollut Polypad- satulahuopa. Olen huomannut tavallisella ohuella satulahuovalla Kalilein selän alkavan reagoivan pitkissä treeneissä sekä varsinkin tunteja kestävissä matkaratsastuskisoissa. Tämä uusi huopa kuulosti suorastaan KIINNOSTAVALTA ja pitihän se ostaa testattavaksi! (Tähän väliin pitänee huomauttaa, että huopa on EDELLEEN meillä täällä kotona... Eli vielä ei ole testattu käytössä.)

1Hevosvoima kirjoittaa nettisivuillaan näin Polypad- huovasta:
"Polypad® - satulahuovat kehitettiin alunperin kilpaharjoituksiin vaihtoehdoksi perinteisille huoville. Tuotekehityksen myötä Polypadeista muovautui markkinoiden yksi parhaista iskuja vaimentavista ja painetta tasaavista satulahuovista. Polypad - huovat ovat kestäviä, pestäviä ja Englannissa tehtyjen tutkimusten perusteella tasaavat erittäin hyvin hevosen selkään kohdistuvaa painetta.
Polypad-satulahuovan pehmeä ja joustava kuitutäyte muovautuu sekä satulan, että hevosen selän mukaiseksi. Tällöin huopa pysyy paikoillaan ilman erillisiä kiinnikkeitä ja näin on minimoitu painetta aiheuttavat kohdat (paksut saumat, paksut ompeleet ja muut mahdollisesti satulan alle jäävät paksummat kohdat)."

Suosittelen lämpimästi http://1hevosvoima.com/ -nettikauppaa! Palvelu ystävällistä ja paketin perille saapuminen erittäin ripeää!


Helmikuun loppupuolella saimme käsiimme Sisuratsukoiden uunituoreet tiimitakit! 

Iloisen oransseissa, päällä oikein hyvän tuntuisissa, soft shell- takeissa on selässä Sisuratsukoiden tunnus. Yhden kisan kokemuksella voin kertoa, että tämä kirkkaan värinen takki päällä a) ratsastaja näkee huoltajan tien varressa erittäin ajoissa ja b) huoltaja näkee ratsukon saapumisen todella kaukaa! Näistä takeista KIITOS ratsastusseuramme Sisuratsukoiden Marjolle!
Viimeisimmistä kisakuvista (täältä: http://blondiponit.blogspot.com/2012/03/kisoissa-45-km-ratsastettu.html) voi bongata takit "tositoimissa"!

...ja pitihän sitä Hööksiltäkin jotain pientä tilata.

Hööksillä oli jokin etu (ilmaiset postikulut ehkäpä), miksi ylipäätään heidän sivujaan menin selailemaan ja tavaraa tilaamaan. Kuvastoa olin tutkaillut jo ennen, mutta ei sieltä mitään aivan pakollista tilaamista vaativaa tullut vastaan.

Postipaketista paljastui Kalileille koulusuitsiin uusi remonttiturparemmi ja maastosuitsiin gägien uudet poskiremmit.
Lisäksi tilasin Kalilein mr-juttuja varten satulavyöhön lampaankarvaisen pehmusteen, mutta se oli jotenkin outo ja palautan sen siis. Herkkis Kilikalilla hankaa satulavyökin toisinaan näissä mr-kisatouhuissa ja vanha pehmuste on todettu nyt jo niin huonoksi, että uusi tarvitaan ehdottomasti!

Tilasin myös Porren jo jokunen viikko (tai kohta jo kuukausia) sitten hajonneen riimun tilalle uuden ruskean JH Collection- riimun, mutta mites kävikään... Tsadaa, tämä riimu oli Porren töpselinenään aivan liian pieni. Koko olikin vain "full", joten pieni riskitekijä oli tilattaessa jo tiedossa.
(Viereinen kuva kopioitu Hööksin sivuilta)

Onneksi tälle riimulle löytyi hyvin nopeasti käyttäjä! Voitto 3vee kasvoi parissa viikossa ulos vanhasta riimustaan ja näin ex-orhi sai uuden komean pääpukineen kevään kunniaksi!

Hööksiltä on luvassa myöhemminkin postia. Jälkitoimitukseen jäivät vielä koulusatulavyö Porrelle, kuljetusriimunnarut traileriimme sekä Sisuratsukoiden oranssiin värimaailmaan sopiva satulahuopa/pad. Näistä sitten myöhemmin höpinää kun paketti saapuu.

Horzeltakin tuli lähetys... Hups... :D

Tämä Horzen nettikauppaan joutuminenkin oli pelkästään tulosta mainonnasta. Yhden illan ajan tuotteet olivat -25% ja siihen päälle vielä ilmaiset postikulut. Kuluttajana en voinut vastata mainostajalle kuin "ostan, ostan, ostan". Heikko minä. :D
Mutta tilaus sisälsi sentään vain ja ainoastaan tarpeellista tavaraa (seliseli).

Porrelle tuli uudet koulutuuppaus-suitset. Ne ovat merkiltään Horze Madame... (Voi Porre-parkaa, jos tietäisi missä MADAME- suitsissa hän, MIES, kohta joutuu pipertämään korkean koulun liikkeitä.) Suitsissa on kiva sydänotsapanta ja ne ovat hyvät, ja edulliset, suitset käyttöön ja näyttöön. Pitäisikin ehkä hyvin pian kokeilla myös mahtuvatko nämä herran nuppiin. Ettei käy kuten riimun kanssa, ovatkin liian pienet.

Kumi/nahkaohjat tilasin myös sekä full cheek -kuolaimet. Näitä samanlaisia ohjia meillä on käytössä kaikissa suitsissa, kaikilla hevosilla, ja ne ovat aivan parhaat. Päällipuoli on nahkaa ja toinen puoli kumia. Pysyy hyvin kädessä myös märkänä eikä ole ohjastoppareita häiritsemässä.
Kuolaimet ovat Voitolle ratsastusta varten, sitten kun sen aika joskus koittaa. Toistaiseksihan "varsaa" (eli nyt 3-vuotiasta) on vain ajettu kärryillä. Mutta mikäs kiire meillä on, valmiissa maailmassa?

Horzelta tuli itsellenikin jotain: huppari ja sukat. Ratsastussukat ovat aina joko pesussa, hukassa tai rikki, joten nyt on yhdet perussukat lisää valikoimaan. Sopivat mustien ratsipöksyjeni kanssa hyvin yhteen, jos oikein ajatellaan sävy-sävyyn.

Huppari ei taida tulla tallikäyttöön vielä seuraavaan 10 vuoteen. Ostin sen ei-hevoselämää varten ja tätä todennäköisesti nähdään päälläni siis tallipihan ulkopuolella.
Tallivaatteeksi tämä joutaa vasta sitten kun sen kanssa ei enää kehtaa kulkea missään "ihmisten ilmoilla".Viimeisenä pikanttina pikkulisänä Reunos.

Välillä kannattaa suosia ihan myös miehitettyä oikeaa hevostarvikekauppaa, joten shoppailukierros päättyi (toivottavasti) viime lauantaina Turun keskustan tuttuun ja turvalliseen Reunokseen.

Ostoslista oli kirjoitettuna mieleen jo etukäteen ja parkkiaikaa autolle laitettiin mittariin vain tunnin verran. Silti meinasi lähteä homma käsistä...

Listan kärjessä oli Porren riimu. Olin päättänyt, että ruuna on Eskadronin riimun arvoinen, ja sitä riimua ensimmäisenä menin valikoimaan. Vartin ihmettelyn jälkeen käteen jäi tumman sininen perus-Eskadron full-kokoisena.

Olin joskus aikaisemmin ostanut XF- kokoisen Eskadron riimun ja todennut sen aivan liian suureksi jopa Porren suomenhevosen päähän. Uskomatonta tässä tarinassa on se, että tämä full-riimu ei mennyt lähellekään korvia. Porren turvan ympärys on niiiiiin valtava ettei riimussa riittänyt mitta.
Porre jäi siis yhä edelleen ilman riimua ja Kalilei sai kunnian alkaa kantaa tätä uutta ja hienoa Eskadronia.
Kokeilin kotona meillä tallipaikalla olevan ER-ruuna Vellerin XF-kokoista Eskadronia ja se olisi Porrelle sittenkin sopiva?! Huoh, ensi kerralla pitää ostaa sittenkin se suurin koko.

Reunokselta mukaan tarttui lisäksi pitkästä aikaa Roecklin ratsastushanskat. Nämä ovat kesämallit, joten niiden käyttöönottoa pitää odotella vielä pienen aikaa. Vannoin myös pyhästi käyttäväni näitä vain ja ainoastaan RATSASTUShanskoina ja yrittämällä pitää nämä täysin erossa tallihommista. Talikon heilutukseen varmasti kelpaa hieman huokeammankin hintainen hansikas.

Kalilei sai tältä reissulta tumman Mattesin lampaankarvaisen satulavyönpehmusteen. Pehmuste oli niin pehmeä ja ihana, että teki melkein mieli ottaa se unikaveriksi. Mietinkin jo, miten sen raaskii laittaa hikistymään ja likastumaan hevosta vasten ja rypemään rapaan maastolenkeillä.

Hypistelin Pikeurin erinomaisen mahtavasti istuvaa koulukisatakkia ja pikkuisen teki vaikeaa jättää takki rekkiin. Vanha kisatakkini on "ihan ok", mutta ei se ole mitään verrattuna tuohon ihanuuteen! Yritin ajatella erittäin järkevästi ja sainkin itseni uskomaan, ettei takille ole akuuttia tarvetta.
Kalilein kanssa seurakoulukisoissa sopii mennä vanhalla takilla, tai vaikka vaan tummalla neuleella, ja Porren aluekisauran edessä on vielä monen monta isoa kysymysmerkkiä. Vanha takki päällä on tosin ratsastettu Porrella aluetason rusettejakin, joten tämäkään syy ei taida olla liian painava takin vaihtoon.

Viimeisenä, mutta myös arvokkaimpana, asiana ostoslistalla oli uusi kypärä. Eikä kelvannut ihan mikä vaan kypärä... Olikin sellainen malli, että oli tilaustavaraa. Nyt odotellaan Reunokselta soittoa ja kirjoittelen uudesta kypärästäni oman postauksen sitten kun olen saanut kypärän käsiini.

Nyt taitaa olla ostokielto päällä seuraavat pari (kymmentä) vuotta... ;)

7 kommenttia:

 1. No hei, sä oot ihan oikeutetusti ostanu tavaraa, jos sulla kerta on kaikkea niin kovin vähän ;O))

  Mulla on kans nuo Horze Madame-suitset, ostin ne sillon Hotalle, oli kyl ihan hyvät suitset! Pitäiskin pestä ja laitta myyntiin ne, yks tuttu niitä on jo kyselly pitkän aikaa ;D

  Kai sä oot yhtä pihi ku minäki, et Eskadronin riimut on vain pyhäkäyttöä varten?! Tai sillon niitä voi pitää normikäytössä, kun riimuja EI jätetä päähän tarhaan xD

  Nuo takit oli kyl hyvän väriset, katoin jo niissä kuvissa! Just tuon näkyvyyden kannalta!!

  Kiva muuten, et sun mies on huoltojoukoissa! Pitikö pakottaa vai tuleeko vapaaehtoisesti ;O)) Varmasti kaikista helpointa, kun on tuttu ihminen, niin paljon helpompi toimia tiiminä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun hevosillani ennen tätä päivää ole koskaan ollut Eskadronin riimuja! :D Sellaisilla kohtuu halvoilla perus-riimuilla on pärjätty eikä niitä ole tarvinnut kovin usein edes vaihtaa ehjiin vanhan rikkoonnuttua.
   Näitä uusia Eskadroneja kyllä ajattelin pitää ihan tarhariimuina. Arjen pientä luksusta.

   Upi on alusta asti pyörinyt mukanani hevosjutuissa ja näiden monien vuosien aikana meistä on hitsautunut aikasten hyvä tiimi! Hoidamme kotonakin tätä hevoslaumaa yhdessä, joten erittäin luontevasti samalla kokoonpanolla jatkamme kisareissuille. :)

   Poista
 2. Voi Taru, samaa kevät-pakkosaada-ostovimmaa riivaa täällä Karviaistentien toisellakin puolella ;) Nyt vielä tarvis uusia näitä omia ratsastuskamoja kans, ei oo ihan vähään aikaan tullu ostettua itselle mitään, aina vaan polleille! Ihanaa kun on kevät jo ovella..

  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on ihanaa! Kuten myös lumien sulattua paljastuvat aivan järkyttävän näköiset tarhat sekä pihalle talven aikana karisseet oljet sekä heinät. Onneksi nyt on muutama päivä talvilomaa, ehtii aivan kokopäiväisesti ajaa kakkarallia kotsuilla tarhoista lantalaan! :D

   Mää tulisin erittäin mielelläni teille kyläilemään (lue: tiirailemaan miten hommat edistyy) taas pitkän tauon jälkeen, HEVOSELLA! Mutta kun se-teilläpäin-asuva sais varmaan raivokohtauksen, en taida voida tulla. ;D

   Poista
  2. Joo mä luulen et se meilläpäin asuva sais hepulin kun pehmeään tiehen jäis kavionjälkiä ;) Kevään huono puoli on joo toi tarhojen kakkaralli, mä vielä vähän lykkään et on kaikki altakin sulanut niin on helpompi siivota :)

   -S

   Poista
 3. Niinhän se monesti menee, että verkkokauppojen sivuilla ja varustekaupoissa käy vain katsomassa tavaroita, kun mitään ei tarvitse ;) Kummasti sitä vaan huomaa, että taas tuli jotain ostettua :D Minäkään en tunnusta olevani kova shoppailija, mutta hevosille (ja lapsille) tulee kummasti hankittua kaikenlaista! Ja keväällä sitä vaan jotenkin herää horroksesta ja huomaa kaikkea kivaa, mikä vaan on PAKKO saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea uutta ja kivaa ehdottomasti tarvitsee, vaikka ei tiennytkään tarvitsevansa! Hieman kun tässä vielä ilmat lämpenee, teen täydellisen varustehuoneen tyhjennyksen ja siivouksen. Siinä samalla lähtee joitakin varusteita myyntiinkin, pitäähän sitä jostain luopuakin että uusia juttuja mahtuu tilalle! :D

   Poista