LISÄTIETOA:

perjantai 5. lokakuuta 2012

Viimeiset valmistelut

Huomenna taas kisataan! Kalilei starttaa matkaratsastuskisoissa uusissa maisemissa Laitilassa. Tavarat on pakattu, totuttuun tapaan, huolellisesti listauksen mukaisesti jo tänään íllalla. Aamulla aina väsyttää ja tulee kiire lähteä, joten parempi että kaikki mahdollinen on tehtynä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Mitään oleellista ei vielä koskaan ole sentään kisareissuille jäänyt ottamatta mukaan!

Kisoihin lähtee tällä kertaa viisi loimea. Mielummin pakkaan mukaan tavaraa liikaa kuin liian vähän! Loimikassista löytyy fullneck-fleece, tavallinen fleece, ratsastusloimi ja kevyellä toppavuorella oleva sadetakki. Lisäksi trailerimatkustukseen on paksumpi fleeceloimi. Tästä loimimäärästä saa varmasti kasattua sopivan yhdistelmän kisojen ajaksi.




Pienempää hilpettä on jonkun verran. Pyyhkeitä, numerolappu, hikiviila, harjat, letityskuminauhat (Kalilein hulmuharja on kisoissa kiinni muutamalla isolla palmikolla), pesusieni ja haavaspray. Mukana on myös varakengät mahdollisen irtokengän vuoksi. Tällä hetkellä kengät ovat hyvin kiinni, mutta matkan aikana ehtii tapahtua vaikka mitä...

 
Kisaretkelle lähtee tietysti myös satula ja suitset oheistarvikkeineen. Suitsia on kahdet; Kalilein maastosuitset gägi-kuolaimilla ja varasuitsina Porren suitset. Myös toiset jalustinremmit on pakattuna varustekassiin.
Satulana meillä on Albionin koulupainotteinen yleissatula K2. Satulavyö hankaa toiselta puolelta kainalosta toisinaan pitkillä taipaleilla ja siksi nahkavyön päällä on Mattesin lampaankarvasuoja. Tätä käytettäessä ei hankausongelmaa ole ollut yhtään!
Kisa- ja luottohuopana on 1hevosvoimasta tilattu Polypad. Olen tätä kehunut monesti ja kehun taas! Huopa toimii hienosti mr- touhuissakin ja sen voi tilata itse haluamillaan väreillä. Huovan värin ja kanttinauhan saa itse valita laajasta valikoimasta eikä hintakaan ollut mielestäni ollenkaan paha!
Traikkuun on ladattuna suuri heinäverkko ja kisaratsulla aamuheinien mutustus sujuukin sopivasti samalla kun ajelemme kohti kisapaikkaa. Tauolle ja huoltohetkiin on varattuna ämpäriin kauraa, leipää ja omenaa. Varsinkin omenat ovat Kalilein herkkua reissussa!
Ämpäreitä lähtee vinopino mukaan ruokaa, juomaa ja pesuvettä varten. Melassisiirappia löytyy erillisestä pienestä kannellisesta kiposta. Sieltä siirappia saa annostelua kauhalla sopivasti ämpäriin ennen juottoa.
Huomiseksi keliksi on luvattu aikasten vilpoista ja jopa sadetta. Mukana on silti myös kastelupulloja, mistäs sitä taaskaan ihan varmaksi tietää mitä kaikkea tarvitsee loppujen lopuksi päivän aikana.
Nämä jäivät vielä pöydälle odottelemaan aamua ja hevosen lastausta traileriin. Edustus- / matkustuspukimet: SuoRan lahjoittama "osaava suomenhevonen" -riimu ja Sisu-cupin 2011 -voitosta saatu paksu fleece.

Tässä esiteltyjen juttujen lisäksi on pakattuna kaikki ratsastajan varusteet sekä kassillinen vaihtovaatteita. Kisoissa tarpeellisia ovat myös sykemittarit, GPS-elektroniikka, kisaluvat, hevospassi sekä kilpailukirja.

Valmistelut on nyt tehty! Enää vain peukut ylöspäin ja toivotaan hyvää kisareissua!

2 kommenttia:

  1. Muutaman kuvan ehdin teistäkin napsaista
    https://plus.google.com/photos/115177918815884081475/albums/5796158378807784785?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/115177918815884081475/albums/5796158378807784785

    Terveisin, Raisa

    VastaaPoista