LISÄTIETOA:

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Voitto ja irtohyppäämisen ilo (video)

Voitto 4vee oli tänään irtohyppäämässä ensimmäistä kertaa viime kevään jälkeen ja meni todella hienosti! Edellinen irtohypytyskerta on helppo muistaa, koska se tapahtui Ypäjällä laatuarvostelukarsinnoissa huhtikuussa 2012 ja samat kinkerit mielessä olimme treenaamassa tälläkin kertaa.

Voittis oli erittäin innokas liikkumaan tänään. Ensimmäisillä kerroilla kiihdytteli kujassa loikkien vinkunan säestyksellä!!! Rauhoittui, kun esteet nousivat ja suurimmat paineet oli purettu. Muistan, että viime keväänä jopa hivenen jännitti nostaa viimeistä okseri 3-vuotiaiden maksimiin eli 95 cm. Tänä vuonna 4-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelussa arvosteluesteenä oleva okseri nostetaan korkeintaan 105 cm korkeaksi.

Videossa viimeinen este on n. 90 cm korkea, nostin tämän jälkeen okseria ja ruuna tuli estekujan vielä kerran. Metri ylittyi erittäin helposti! Paljon on tullut kehitystä vuodessa! Ruuna on tainnut salaa harjoitella?

2 kommenttia:

 1. Sehän hyppää kuin jokin kissaeläin! Hienoa! Upeaa ja ihanan kevyttä näyttää olevan. Ehkä sillä on jossain tallin takana jokin oma treenipaikka?
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Voitto on tarhassaan tehnyt ainakin paljon hankitreeniä!!! ;)
   Ruuna oppi viime keväänä irtohypytystreenien myötä tosi hyväksi tässä kujassa! Menee oikein sujuvasti sitä ja tietää tehtävänsä! :)

   Poista