LISÄTIETOA:

maanantai 6. toukokuuta 2013

Tuuuups, tuuuups.

* * * Ahkeraa koulutreenaamista kohti seuratason HeC- starttia * * *


Maija Heikkinen
koulutreenit 3.5.2013

Olimme Kalilein kanssa lähitallin kentällä koulutreeneissä Maija Heikkisen valvovan katseen alla perjantaina. Kaltsu on vaan niin SUPER! Emmää siitä mitään muuta osaa sanoa! Laukkaa ollaan treenattu ja Maijakin antoi kehuja, että kehitystä on tullut. (Tähän kohtaan jokainen voi kuvitella monen monta pusua, halia ja sydäntä.) Kalilei on täydellisen hyvin käteeni sopiva! Olemme yhdessä hyvä tiimi!

Tallipoika-Jesse oli samalla tunnilla vanhusputte-Porren kanssa ja nauroimme Maijan kanssa jätkien laukannostoja. Porre suorastaan ampaisi laukkaan! Pyrstö alas, etupää ylös ja oikein kunnolla polkaisten eteenpäin. Tuli huomattua, että kouluratsastuksestakin saa ultimaattisen hauskaa, jos asenne on oikea!


Maija Väinölä
koulutreenit 5.5.2013

Viikon toiset koulutreenit eri Maija-opettajan ohjauksessa. Tuuli oli kentällä huima ja treenikentän läheisellä tallipihalla oli lisäksi traktori tekemässä klapeja. Kalilein keskittyminen tuntui olevan toisinaan paljon enemmän kentän ulkopuolella kuin meikäläisessä satulan päällä.

Alkuverryttelyn jälkeen ensimmäisenä tehtävänä oli salmiakkikuvio. Kentän päädyssä oli neljä pistettä salmiakin muodossa, yksi piste jokaisella kentän sivulla. Pisteessä pysäytimme hevosen, siirsimme etuosaa yhden askeleen ulospäin ja jatkoimme ulkoavuilla "kulman läpi" kohti seuraavaa pistettä. Tehtävään lisättiin etuosan siirron jälkeen voltti sisälle päin ja pian jatkoimme samaa ravissa.

Sama molempiin suuntiin ja lopuksi laukkaa. Aloitimme laukka- käynti -siirtymisillä. Neljäsosa kierrosta laukkaa - neljäsosa kierros käyntiä, tätä vuorotellen. Kalilei suoritti ihan ok ja kun saimme luvan jatkaa sujuvaa laukkaa ympyrällä, ruuna liikkui molempiin suuntiin erittäin hyvää laukkaa! Tuossa ruuna on parantunut todella paljon viime aikoina!!

Kaikenkaikkiaan Kalilei tuntui tunnilla epätasaiselta ja ravissa kiireiseltä. En päässyt kunnolla istumaan alas ja ratsastettua ruunaa ohjan ja pohkeen väliin tarpeeksi. Maijan mielestä menimme kuitenkin paljon paremmin mitä aiemmin: ravissa ruuna työnsi kunnolla takaa ja laukka sai paljon kehuja!
Aina sitä ihmettelee, miten kamalalta hevonen voi tuntua ja miten hyvältä se voi ulospäin näyttää! Sain myös uuden työkalun istuntaani. Vasemmassa kierroksessa oikea olkapääni on takana ja vasen edessä, pitäisi ajatella niin, että solisluiden kohdalla olisi silmät, jotka katsovat menosuuntaan. Tästä on joskus ennenkin mainittu, mutta korjaus on jäänyt jo vuosia sitten unohduksiin.

* * *

Mitäs on mielessä näiden ahkerien koulutreenien jälkeen? Helatorstaina olisi luvassa hurjan vaikea He C:1 -koulurata seurakoulukilpailuissa! Postauksen kuvatkin liippaavat aihetta. Ne on otettu Koivumäen tallin seurakoulukisoista 9.9.2012 ja samalle tallille käy nytkin matka kisaamaan.

2 kommenttia:

  1. Kyllä suomenhevonen vaan on niin monikäyttöinen peli! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Varsinkin Kalilei on aikasmoinen monitoimipeli! :)

      Poista