LISÄTIETOA:

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mynämäen rotunäyttely 9.6.2013

* * * Palataanpa asioissa melkein kuukausi taaksepäin * * *
 
Minishet. o. Not At All Lu Art (-11)
Shetlanninponien rotunäyttely 9.6.13
Mynämäki
Tuomari Pat Renwick, GB
 
Minishettisorhimme 2 vee pääsi elämänsä ensimmäistä kertaa rotunäyttelyyn näyttäytymään Mynämäessä. Luokassamme ei ollut muita osallistujia, joten harmittavasti vertailukohtaa muihin ei ollut.
 
Kääpiön korkeudeksi mitattiin 80,5 cm, joten viime syksyn varsanäyttelyn jälkeen ei korkeutta ole tullut yhtään. Leveyttä ja rotevuutta sentään hiukan senkin edestä!


Tuomarin mielestä ponillamme on hyvä pää ja erittäin hyvä etuosa. Takaosa sitten taas... noh... se ei ole hyvä. Vielä kehittymätön ja voimaton. Lisäksi toinen etujalka harottaa sivulle liikkeessä. Saimme hienosti II -palkinnon ja sitä myöden myös luokkavoiton! 
 
Good head, width between the eyes. Nice eye. Good hair.
Walk & trot: Good propulsion ("työntää hyvin takaa") but his back end is weaker and he is not straight in walk & trot.
 
Noottia sain ponin esittämisestä. Orhilla oli hirmuinen vauhti päällä ja jouduin tietysti hieman jarruttelemaan sillä seurauksella, että pää oli vinossa koko ajan... Käyntiä pitää seuraavilla kerroilla muistaa myös esittää hitaammin.
 
Katselimme hetken aikaa muiden luokkien etenemistä ja totesimme, että taidamme lähteä kohden kotia. Luokkavoittajana olisi saanut jäädä vielä odottelemaan BIS- kehään, mutta oli helppo arvata ettei siellä olisi menestystä ollut odotettavissa I -palkittuja vastaan.


Terminaattorin käytös oli oikein hyvää ja II -palkintoon saa olla tyytyväinen! Oli niin kiva reissu, että kääpiö on ilmoitettu tälle vuodelle vielä kahteen muuhunkin rotunäyttelyyn. Viikon päästä näyttäydymme Kokemäellä ja elokuun alussa Vermon kansallisessa poninäyttelyssä.

Saas nähdä onko vatsavillat saatu siihen mennessä nyhdettyä pois...

2 kommenttia:

 1. Hienostihan teillä meni! Kuvissa näyttää jo niin aikuiselta kun on suitset päässä ja piunattuna poseeraa! -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuu, oikein kivasti meni! :)
   Eikä tuo kovin varsalta enää omaan silmäänkään näytä. Toki ajan myötä leviää yhä monesta kohtaa, mutta korkeus alkaa varmasti olla jo saavutettu. :)

   Poista