LISÄTIETOA:

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesälaidun kuntoon

* * * Vai kesälaidunkuntoon? Se seurannee kaviokkailla tässä kesän myötä... * * *

Hetkeä ennen myrskyä

Joskus on projekteja, joiden suunnittelu vie pari kuukautta ja toteutus lopulta reilun tunnin. Tämä oli yksi niistä... Eilen täällä oli aivan järkyttävä ukkosmyrsky! Vettä ja rakeita tuli vaakatasossa ja tuuli oli todella kovaa. Sillä seurauksella viisi vuotta kesät talvet ulkona olleet laidunlangatkin antautuivat lopullisesti ja katkeilivat monesta kohtaa.

Viisi minuuttia ylintä kuvaa myöhemmin.

Nopeasti oven raosta napatut kuvat ja sitten piti laittaa juoksuksi pelastaakseen suokit tarhan puolelle.

Tänään nätin aurinkoisen päivän työtehtävä oli siis laitumen aitojen kunnostus! Ensin lekalla tolpat syvemmälle maahan, sitten vanhojen lankojen irroitus ja uudet tilalle. Ei paha rasti! Varsinkaan kun hemmoittelin itseäni laittamalla aivan uutta lankaa tehtaalta tulleesta kerästä. (Ei solmuja langassa! Wuhuu!)

 Nyt kelpaa taas laiduntaa ehjän aidan sisällä!
Erittäin rajun vesisateen myötä tarhoihinkin kertyi vettä. Puttepojat eivät asiasta sen ihmeemmin kiinnostuneet, mutta ponit olivat tohkeissaan. Heillä oli tänään ohjelmassa vesileikkejä biitsillä makoilun ohessa.
4 kommenttia:

 1. Voi mikä biitsi, poneilla on luxusta!

  VastaaPoista
 2. Höh, me ei saatu poolpartyjä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poolpartyjä?! :D Aikasten osuva ilmaisu!
   Maanantain myrskyssä ei ollut mitään mitä kadehtia. Se oli kamala!!! Täällä on meidän lemppari maastolenkkikin käyttökelvoton. Metsää nurin niin paljon siellä. :(

   Poista