LISÄTIETOA:

maanantai 19. toukokuuta 2014

Moi taas, ähky!

Laidunmaistiaisia

Lämpimän ja kauniin päivän päätteeksi tarjoiltiin eilen taas muutamat ylimääräiset sydämentykytykset. Porre makasi illalla tarhassaan kuolemaa tekevän näköisenä ja valitettavasti tiedän kokemuksesta sen tarkoittavan vain yhtä asiaa... ÄHKY!

Kipinkapin lääkekaapille, Metacamia ruiskullinen ruunalle suuhun, juoksutuspiiskan kanssa tarhaan päivystämään ja pitämään hevonen jaloillaan. Tuntia myöhemmin papparainen joi melassivettä puoli ämpärillistä ja suunnisti heinäkaukalolle mutustamaan iltapalaa. Tilanne oli ohi.

Olikohan taas marsin ja pluton kosminen säteily vääränlaista? Ei pysty eikä kykene keksimään mikä tämän taas tällä kertaa aiheutti. Liian hyvässä muistissa on syksyn ja talven ähkyongelmat. Huono juominen yhdistettynä lämpimään päivään lienee yksi vahvin vaihtoehto tähän tapaukseen.

Ei näitä enää, ei yhtään.

4 kommenttia:

 1. Meillä juotetaan hevosille laimeaa melassivettä muutamia kertoja päivässä. Toki niillä on myös iso saavi aitauksessa, mutta näin voin varmistaa että varmasti juovat. Meidän hepat on nii persoja että melassia on vaan 10litran vesiämpärissä n.2rkl ja nami mitä herkkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas hevoset ei juo millään laimeaa melassivettä, vain pari hörppyä ja se on siinä. Toki tuo voi olla todella hyvä vaihtoehto persommille hevosille! :)

   Poista
  2. Täällä on tuo melassiveden juotto ollut yleensä talven juttu, jolloin treenien jälkeen hepat ovat saaneet lämmintä melassilla maustettua vettä. Näin "kesälämmöillä" olen luottanut siihen, että raikas vesi maistuu puhtaasta isosta astiasta omatoimisesti tarhan tai laitumen kupista.

   Pitää tuota Porrea varmaan juottaa nyt ainakin jonkun aikaa muutamia kertoja päivässä melassivedellä ja varmistaa, että juo. Onneksi papparaisen mielestä melassivesi on suurta herkkua! :)

   Poista
 2. Höh - onneksi meni ohi suht helposti.

  VastaaPoista