LISÄTIETOA:

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Mitä tänään syötäisiin?

Emmää tiedä mitä teillä tänään rouskutellaan, mutta meillä syödään samaa settiä kuin niiiiiin monena päivänä ennen tätä ja varmasti myös tämän jälkeen.


Kaiken perusta on hyvälaatuinen (kuten sanovat kaikki hevosenruokkijat) säilöheinä suurkanttipaalista. En ole kovinkaan pihi heinänsyöttäjä vaan lappaan tätä reippaasti kerralla eteen. Miniponeilla on heinäkaukalossa melkeinpä koko ajan heinää saatavilla eikä putteillakaan kovin paljoa varmasti nälkä vaivaa päivisin.

Suokeista Porre on se ylipainoinen läski, mistä eläinlääkärit varoittelevat, ja se saa karsinaan yöksi hyvin vähän heinää. Voitto on hieman kuivahtamaan taipuvainen ja annankin sille yösapuskaksi kokonaisen siivun mutusteltavaksi. Painoa tällä siivulla on siinä 10 kg tienoilla ja kyllä se hyvin uppoaa.

Karsinoissa sekä ponien pihattomökissä on olkikuivitus ja ilman kameravalvontaakin uskallan analysoida, että myös olkea häviää suun kautta mahaan jonkun verran. Melkeinpä joka yöksi lisään hieman uutta olkea karsinoihin sekä mökkiin. Kelpaa sitten kölliä kuivalla alustalla sekä tonkia kiinnostuneena korsia.

Paalit meille on aina tullut Heinämiehiltä ja olen ollut heinään sekä tekijöihin erittäin tyytyväinen!


Pellettiosasto on meillä kovin vähäinen. Ruskeassa kauhassa on turvottamatonta Racing Greenlineä ja sinisessä kauhassa kauraa. Siinä tulikin mainittua suokkien iltapöperöiden ainesosat! Ei mikään kovin haastava resepti kokata!

Porrelle illalla kauraa 1 litra ja greenlineä turvotetaan hurjat 2 dl.
Voitto saa kauraa 1 litran ja greenlineä turvotetaan 1 litra.

Keskimmäisessä kipossa on miniponivarsojen iltaherkkua: Pavon Grow- rehua. Molemmat saavat sitä 3 dl. Se on täysrehu kasvaville hevosille ja poneille, joten kääpiöt saavat kaiken tarvitsemansa tästä.


Sitten lisärehupurnukoista höpisemään. Vanhus- Pörri saa greenlinensa joukkoon yhden mitan Suppleaze Goldia auttamaan pitämään nivelet notkeina. Tätä olen vuosikausia syöttänyt enkä uskalla papparaista ilmankaan jättää!

Isompi purkki on Aviformin Electroform eq. -elektrolyyttiä. Siitä teen rankempien liikutusten jälkeen treenijuoman pojille. Melassisiirappia + elektrolyyttiä vesiämpäriin ja varmasti menee yhdellä imulla 20 litraa haaleaa vettä oikein sujuvasti!

Kivennäisistä ja vitamiineista en nyt oikein ole osannut päättää, että millä mennään. Ostin nyt väliaikaisesti yhden pullon kotimaisen Supreme Horse Caren monivitamiiniliuosta. Sunnuntaisin molempien suokkien greenlinen joukkoon lorautan 20 ml tätä.

Herkuiksi töpselikärsät saavat Tyrni-Hirnuja sekä aiemmassa kuvassa näkyvää kuivattua leipää.

* * *

En perusta ruokintaani heinäanalyysiin vaan ruokin "musta tuntuu" -asenteella. Katselen ja kuulostelen hevosten vireystilaa, lihavuuskuntoa ja karvanlaatua sekä monia muita pienempiä merkkejä ja niiden perusteella lisään tai vähennän ruuan määrää ja / tai laatua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti