LISÄTIETOA:

sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kohti kasvattajakisaa

4.8.2015

Kukkuu! Hengissä! Vieläkin!

Voiton kanssa me ollaan täällä kovasti oltu kiireisiä ja hirmuisella tohinalla tehty treeniä sekä valmistautumisia kahden (!!!) viikon päästä olevaan kasvattajakilpailuun. On kokeiltu erilaisia suitsia, hieman uudenlaista kengitystä taakse, piiperretty niin paljon kauheasti kentällä ja oltu oikeastaan aikasten tyytyväisiä siihen, että oikeanlaiset säädöt alkavat löytyä.

14.8.2015


Koulukisat 3-tasolla 23.8.2015
Ypäjän hevosopisto
He A:2 2009

Tänään oli viimeistelykilpailu ennen kasvattajakisaa. Voitto starttasi Ypäjän nuorten hevosten festareilla ensimmäisen HeA- luokkansa! Ihan kelvollisesti meni, suorastaan oikeastaan hyvin! Ollaan koko väki oikein tyytyväisiä! Rataan ei tullut rikkeitä ja tuloksena oli 62,328 % sekä sijoitus luokan puolivälissä. Tuomarit toivoivat lisää voimaa sekä kantokykyä - eli ei mitään yllättävää.

Tilanne on kasvattajakisaan aikas herkullinen. Tässäkin luokassa oli useampia kyseisessä kilpailussa starttaavia ratsukoita ja mitä äsken tuloksia ihmettelin, niin näyttipä olevan ainakin kuusi suomenhevosratsukkoa yhden prosentin sisällä! Todella tiukka kilpailu tulossa!

Ypäjällä 23.8.2015

Toinen tuomari toivoi käyntiin vapain ohjin lisää rentoutta. Ei tämä nyt niin kovin jännittyneeltä näytä, hih.

Tämän päivän kisaratakin on videolla ja se saattaa tulla tänne nähtäville jossain kohtaan. Voin teille vilauttaa sitä ennen treenivideon laukasta kuukauden takaa. Näyttäähän tuo hevonen jo hiljalleen ihan aikuiselle eikä vain varsalle.


7 kommenttia:

 1. Millä perustelet kypärän puuttumisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole selässä.
   Suosittelen vilkaisemaan edellisen Voitto- höpinän kommentteihin. :)

   Poista
 2. Itse pidän pehmeämmästä kouluratsastuksesta ja ratsastuksesta, mutta tuomarit tykkäävät kovemmista otteista?
  Onneksi hevoset kestävät hyvin tuollaista, muuten saattaisi ratsastajaa sattua päähän jos joku lennättäisi kenttään.

  VastaaPoista
 3. Huoh. Useamman kerran jo todettu täällä että kirjoittaja EI kuvissa itse ratsasta eikä vaikuta ratsuttajan kypärän puuttumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee. Kaikki eivät vaan toki katso edellisten höpinöiden kommentteja ennen omansa jättämistä. :)

   Poista
 4. Tai miksi pitää nuorella ja etenkin voimattomalla tehdä tehtävää näin pitkää pätkää, mikä SELVÄSTI on hevoselle vielä vaikeaa ja epämiellyttävää? Tällä menolla hevosen motivaatio kuolee hyvinkin nopeasti. Kannattaisi pilkkoa tehtävää osiin ja vähitellen!

  VastaaPoista