LISÄTIETOA:

lauantai 27. elokuuta 2016

Kun oot ihan pihalla

* * * Valjakkoajon SM-kilpailut 2016 * * *


Niin paljon kuin määkin olen elämäni aikana kiertänyt ratsastuskisoja, hevostapahtumia ja kaikenmaailman muita hevos-liitteisiä häppeninkejä, oli hevossivistyksessäni valjakkoajon kokoinen aukko.

Kautta rantain jostain kuitenkin pikkulinnut visertelivät, että tämän vuoden valjakkoajon SM-kisat kisataan aivan meidän lähellä tänä viikonloppuna. Lapsivapaata, sateetonta, lyhyt matka eikä muutenkaan yhtään mitään muita kuin paljon hyviä syitä pakata itsensä ja kameransa autoon ja lähteä ihmettelemään meininkiä.


Oli aikas jännä saapua kisapaikalle. Olin aivan pihalla. Siis kirjaimellisesti ja ei-niin-kirjaimellisesti. En ollut ollenkaan tietoinen siitä minne mennä, mitä tapahtuu, miten tapahtuu ja milloin tapahtuu. Valjakoita meni ees ja taas, osa meni kovaa ja osa meni hiljaa.Rohkeasti kuitenkin töppöstä toisen eteen ja ihmismassan suuntaan. Ensin ihmettelin yhdessä paikassa ja pienen hahmottamisen jälkeen siirryin toiseen paikkaan ja virittelin kameran. Muutaman tunnin kun seurasi valjakoita, oppi näkemään esteiden järjestyksen ja sen miten rata kierretään.

Pakko myöntää, että emmää kyllä vieläkään ymmärrä miten ne esteet kuului suorittaa. Tuntui että kaikki menivät eritavalla ne ja aina vaan kuulutettiin "ei virheitä". Lienee ehkä sopiva aika yleissivistää itseään vielä lisää ja tutustua lajiin sekä sääntöihin pikkuisen syvemmin.
Eilen oli jo ollut ensimmäinen osa kisasta, koulukoe. Tänään startattiin maraton, jonka mää näen hyvin pitkälti samanlaisena kuin kenttäkisojen maastokokeen. Oli vettä, erilaisia esteitä ja kovaa vauhtia! Huomenna kisan viimeistelee tarkkuuskoe.

Todella mielenkiintoinen päivä! Oikeasti! Mullahan olisi heti yksi passeli hevonen tähän lajiin, mutta mutta. En nyt ainakaan ihan vielä lupaa että meikäläinen ja Vode valjakkoajossa startataan. :)Tämä poni oli mun suosikki - ihan supermakee!

(Jos joku haluaa tältä päivältä kuvia, niin laittakaa viestiä tuntomerkkien kera lively@suomi24.fi
Taitaapi kaikista puolenpäivän jälkeen B-osuudelle startanneista olla jotain kuvia.)

1 kommentti:

  1. Samat fiilikset! Olin myös ensikertalaisena kisaturistina, aamupäivästä aivan kujalla ja päivän mittaan jo hieman jyvällä. Jännä laji! :)

    VastaaPoista