LISÄTIETOA:

lauantai 13. elokuuta 2016

Vastatuulta


Loimihaan Loikat
Koulukisat 2-tasolla 13.8.2016
  LoimURa/ Valmennuskeskus Loimihaka, Loimaa
Helppo A:1 2009
 
Kauden kolmannet kisat. Ei nyt mitään järisyttävän mahtavaa menestystä olla kahdesta ensimmäisestä kisasta saatu tällä kaudella, mutta silti oli tänään pienen pieni usko hyvään tulokseen. Ei nyt mennyt kuitenkaan ihan silleen kuin Strömsössä.


Maija teki eilen, perjantaina, meidän kotitreenikentällä viimeistelyratsastukset ja Voitto oli todella hyvä! Siis oikeasti! Erittäin hyvä! Tänään sitten kuitenkin nousukiito päättyi kuin kanan lento. Pläts.
 
Voitto oli jo verryttelyssä jotenkin oudonoloinen. Kulki suu auki ja joku juttu itseäni häiritsi kentänlaidalle. Maija oli selässä kuitenkin luottavainen eikä ollut huolissaan. Radalle lähdettiin ja ennen alkutervehdystä jo näin, että Voitto ottaa oikealla takajalalla paljon lyhyempää askelta. Tuijotin asiaa hetken aikaa, mutta Maija siirtyi hetipian raviin eikä silloin enää näkynyt mitään.
 
Tämä ohjelma ratsastetaan lyhyellä kouluradalla ja se ei yhtään anna armoa. Ohjelmassa on tehtävää ihan riittävästi eikä hengästystaukoja ole. Voitto teki miehen työn ja suoritti ensimmäisen näin vaikean ratansa rikkeittä. Tietysti sitä aina suuresti voi jossitella ja parantaa, mutta noin yleisesti ottaen meni hyvin! 
 
Mutta. Se takajalka. Kaksinkertaisella arvosanalla olevista keskikäynneistä tuli nelosta ja kommenttia epäpuhtaasta käynnistä. Siinä sai sitten vilkuttaa sille sijoitukselle pettyneenä. Maija oli tyytyväinen rataan ja yritti tsempata, että sijoitus olisi tullut jos Voitto olisi kävellyt kuten normaalisti kävelee. 

Tulos 60,673 % ja luokassa sija 6/10.

Jäi taas kisoista alavireinen fiilis. Ei aina voi voittaa jne., mutta silti masentaa. Se me sovittiin, että ens kerralla, jos sellainen vielä tulee, mennään nivelsuitsituksella. Jos tuurit kääntyisivätkin. 

Ei ole kisaradalta kuvia eikä videoita. Verkasta otin muutaman räpsyn. Mutta jos kaivamalla kaivaa positiivista, niin eipähän kisapaikalla satanut! Se on enemmän kuin kauden kahdella aiemmalla kisareissulla.

4 kommenttia:

 1. Oli kiva törmätä eilen pitkästä aikaa :) En nähnyt eilen ihan koko rataa, mutta ne pätkät jotka näin oli tosi tasaisia eikä Maija syyttä yrittänyt tsempata! ;) oltiin ihan varmoja että menette meidän ohi tuloslistassa! Voitto on hieno hevonen ja nyt vaan kohti uusia kisoja :) Kiitos vielä eilisistä kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto on vielä aikas nuori ja aivan jäätävän iso sekä voimaton. :) Vode tarttis pikkasen enemmän treeniä tullakseen tosi hyväksi, kuin mitä mää pystyn tarjoamaan.

   Ilman niitä nelosia me oltaisiin saatettu olla ruusukkeilla. Mutta turha jossitella, tuli neloset ja ihan ansaitusti...

   ...ja ole hyvä kuvista! Oli kiva nähdä! :)

   Poista
 2. Jos suu käy ja käynti tulee epäpuhtaaksi lähtisin miettimään selän jumeja. Tai jostain syystä selkänsä lukkoon heittänyttä hevosta.Nivelet päähän ja kohti uusia haasteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää vieläpä tein monta päivää pohjatyötä ettei menisi selkä jumiin. On ollut fleeceä, sadeloimea ja BOT-lämmitintä, mutta ei tainnut onnistua. :/ Jotain selkäperäistä mää olen myös yrittänyt pääni sisällä jäsennellä.

   Uuteen kisakauteen ei ole enää aikaa kuin reilu puoli vuotta, joten sitä odotellessa. :D Tuskin tälle vuodelle enää kisoja tulee.

   Poista