LISÄTIETOA:

torstai 3. tammikuuta 2013

Alkuvuoden ajatuksia

Sitä olisi nyt sitten juhlat juhlittu ja arki alkanut...


Hevosetkin saivat vuoden vaihteessa ikää yhden vuoden enemmän. Tämähän meinaa tietysti sitä, että meidän suokkivarsa Voitto on nyt jo 4 vee! Iiiiik ja käääk! Varsasta on tullut nuori ratsun alku ja hivenen aiempaa tiukempi sekä tavoitteellisempi treenaus jatkuu vuoden aikana.

Voittis lomaili marraskuun ja melkein koko joulukuunkin. Pirteä ja työintoinen nuorukainen oli satulan alla loman jälkeen ensimmäistä kertaa jouluna ja siltä ratsastuskerralta on nämä muutamat ohessa olevat kuvatkin.


Suomenhevosistamme vanhin, Porre, kääntyi 16-vuotiaaksi. Pörriäisellä alkaa ikä jo pikkuriikkisen painaa jaloissa, mutta vanha sekä viisas liinakko on mitä parhain ratsu tallipojallemme! Olemme yhdessä käyneet erittäin ahkerasti maastossa sekä tehneet jo 20 km maastolenkinkin. Lisäksi Porre on kipitellyt maneesin pehmeillä puruilla epäsäännöllisen säännöllisesti. Nyt kun ruunan kanssa ei ole yhtään mitään tavoitteita, elo sen kanssa on kuin tanssia!


Kilparatsuruuna Kalilei on 14-vuotias ja täydessä käyttöiässä. Lomat on senkin osalta nyt löysäilty ja treenit ovat alkaneet maastokävelyjen merkeissä. Tunnin - parin lenkkejä on ahkerasti käpsytelty ja ensimmäinen maneesikeikkakin on takana. Niin se treenausarki pikku hiljalleen palaileen uomiinsa. Tässä vaiheessa pitäisi olla jo tavoitteet sekä kisasuunnitelmat kaudelle valmiina, mutta ei mulla ole vielä mitään. Ei sitten yhtikäs mitään. Aikas hyvin mää vedän, pitäiskös enemmän itkeä vai nauraa!

PS. Avomies- Upille kuuluu hyvää! Tänään oli ensimmäinen työpäivä sairastumisen jälkeen!!! Paluu kohti "normaalia arkea" on tässäkin otettu!! (kts. SM-kisahaaveet muuttuivat taisteluksi leukemiaa vastaan)

6 kommenttia:

 1. Onpas hienon ja ryhdikkään näköinen 4-vuotias! Varmasti tulee maltilla ja hyvällä treenillä todella hieno koulusuokki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuisa! Voitto on aikasten hieno aihio! Kyllä siitä se kansallisen tason kouluruuna mulle vielä koulutetaan! :)

   Poista
 2. Kiva kuulla Upinkin kuulumiset :) Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle koko teamille!

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että Upilla menee hyvin! Välillä tulee aina mieleen miten siellä menee. :)
  Onnea 4-veelle ja 14-veelle vanhenemisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuuu, Upilla menee hyvin! :)
   Onnea voi toivotella myös Porre 16 veelle! Meidän vanhimmalle puttelle! :)

   Poista