LISÄTIETOA:

torstai 18. huhtikuuta 2013

Ratsusta ravuriksi?

* * * Kaikenlaista sitä päässä pyöriikin * * *  

Kalilei 13.4.2007 Killeri, Jyväskylä - VOITTOJUOKSU!

Mistä otsikon ajatus lähti liikkeelle?
Eilisestä 11 km koppakärryajolenkistä Kalilein kanssa. Mentiin hyvinkin reippaasti ja kyyti oli tämmöiselle täti-köröttelijälle suorastaan hurjan vauhtista! "Iiiiiiik" meinasi neitokainen huutaa ohjien jatkeena, kun tuntui ettei ruunan köriläs malta hidastaa routakuoppien miinoittaessa tietä.

Mikä estää?
Järki? Muiden ihmisten pahat katseet? Radalle mahdollisesti hajoava hevonen? Tai eniten painava syy: Hevosen vauhdin puute!

Mikä ei estä?
Kilpakärryt ja -valjaat kotona: CHECK, Hippoksen harrastajavalmentajalisenssi itsellä: CHECK, ennestään pieni kokemus raviurheilusta ja ravihevosen treenauksesta: CHECK.

Kalilei 19.2.2008 Teivo, Tampere - SUOSIKKIKUVANI

Mitä Kalilein ravihistoriasta löytyy?
Sieltä komeilee seitsemän kilpailuvuoden ajalta 67 starttia (6-3-2) ja rahaa reilu 9000 euroa. Laukka on pyörinyt starteissa hienosti, mutta toisaalta ennätys on komea 26,8aly. Emä on valio-palkittu ja suvun takaa löytyy vauhtia!

Mitä olen kirjoittanut ruunasta vanhoille kotisivuille 5.2.2011?
"Kalilei oli jo syksyllä menossa kovalla tohinalla koelähtöön hakemaan ravistarttilupaa, mutta lihasvamman takia joutui jäämään pienelle huoltotauolle juuri ennen h-hetkeä. Nyt ollaan uudelleen hakemassa starttikuntoa ja varmaan lähikuukausina ruuna pääsee yrittämään sitä koelähtöä. Menohaluja on ainakin todella paljon! Alkukesällä meille tullut laiska, täysin kaasuton puttepoika on nykyään erittäin meneväinen, lähes jarruton yksilö!"
Yritetty on siis jo ennen ja silloin oli ihan toiveitaherättävää se meininki! Jos vertaa nykytilannetta näihin aikoihin, Kalilei ainakin juoksee huomattavasti suorempana tänäpäivänä. Aiemmin kulki pää oikealla ja nyt koko hevonen on kärryjen edessä suorana molemmilla ohjilla.

Tuleeko tästä mitään?
Tuskin! Mutta pitää tuo menomonokas ainakin kerran viedä hiitille raviradalle kellon kanssa, heh heh...

 Ensimmäisellä hiitillä omistuksessani Metsämäessä kesäkuussa 2010.

PS. KIITOS KIITOS KIITOS teille kaikille, jotka olette edelliseen kirjoitukseeni kommentoineet täällä tai facebookin puolella. Puran kommentteja vielä tovin aikaa ja palailen asiaan toivottavasti jo viikonlopun aikana!

2 kommenttia:

  1. Anna mennä vaan! Tekee pollelle hyvää kun saa painaa tukka suorana turvallisesti radalla eikä pidellä =D Vaihtelu virkistää sitä paitsi myös omistajaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Kaltsu varmasti tykkää mennä kovaa, mutta se haluaako se mennä vähintään 2100 metriä äärirajoilla. ;)

      Poista