LISÄTIETOA:

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Saako satulan mukana ratsastustaitoa?

Eilen Voitto oli eläinlääkäriä tapaamassa ja tänään treffattiin satulansovittaja aamutuimaan. Otin kolme omaa satulaani mukaan kotoa, vaikka tiesin jo etukäteen niiden istuvuuden olevan huono. Porren Albion Platinum koulusatula oli epäsopiva, Voiton oma Albion K2- koulupenkki oli aivan karmea ja esteflättäri CB VSS Jump jotain suht-hyvän ja aika-huonon välimaastosta.

Heti alkuunsa tuli taas todettua, että Voiton selkä on hankalan muotoinen. Leveä ja isolapainen sekä selkälihakseton. Lavat aiheuttavat suurimmat niistä harmaista hiuksista ja kulmien kohotteluista. Lisäksi takapaneelit upposivat erittäin helposti liian syvälle. Mikään normaalihintainen satula ei näyttänyt mitenkään hyvältä. Samantien hylkyyn menivät Albion, CB sekä Kieffer eli oikeastaan kaikki ne laatumerkit, jotka ovat kukkaroystävällisiä sekä käytettynä paljon saatavilla.

Reilun tunnin satularumban jälkeen koekeventelin kentällä tuulihousuissa, lenkkarit jalassa sekä lainakypärässä neljäntonnin satulalla! Myrsky keräili voimiaan ja tuuli vinkui ympärillä. Voittoa ei liioin asia haitannut eikä lainasuitsetkaan suuremmin ihmetyttäneet.

Miten "ikävää", ettei tämä satula sopinut ruunalle! Herra oli hieman hapan tämän kanssa enkä itsekään saanut aivan parasta tuntumaa hevoseen. Toinen sopiva vaihtoehto oli tämän neljäntonnin penkin pikkuveli, hieman edullisempi samaa merkkiä oleva toinen malli.

Satula oli mahtava istua! Ja mikä upeinta, Voitto liikkui tämän satulan kanssa aivan tyrmäävän hyvin! Jos viime aikoina on ollut hankala mennä hidasta laukkaa, saada hevosta malttamaan ja ratsastus on ollut yhtä taistelua, nyt ei ollut mitään havaittavissa! Laukka olisi kasaantunut vaikka mihin ja ruuna kulki kuolaimella tasaisena ja kuuliaisena.

Tuntuu pahalta nyt. Olen nuorta hevosta aivan liian pitkään epäsopivalla satulalla liikuttanut...! Sitä en vielä tiedä mitä realisoin, että tuo satula meille muuttaa, mutta aloitellaan nyt ainakin vuokrasopimuksella sen kanssa.


Ai, teitä kiinnostaa mikä satula tänne nyt muutti? Amerigo Vega. Satuloiden Porche, tekisi mieli sanoa. Toivottavasti satulan mukana tulee myös ratsastustaitoa itselleni! (Tuohon hintaan vähintään GP-tasolle, kiitos!)

Pssssst.... Kyseisen satulamerkin uusin sponsoriratsastaja on Nina Fagerström!

SUURI KIITOS SATULA.COM JA MARJA
ystävällisestä ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta!

8 kommenttia:

 1. Ai kauhee, onneks se Amerigo mikä oli sovituksessa meillä oli liian kapea....köyhdyit varmaan mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En köyhtynyt vielä yhtään... Katsellaan nyt ensin hetken aikaa vuokrauksen merkeissä tätä. :D

   Poista
 2. Pikku vinkkinä, Saksasta voisi löytyä samanlainen satula paljon huokeampaan hintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai Ruotsista... Tai jostain....
   En tiedä haluanko lähteä ostamaan muualta, jos satula jo on itselläni ja se on sopivaksi todettu. Haluan kannattaa paikallista yrittäjää. Olen häneltä kuitenkin saanut hyvää palvelua ja asiantuntemusta.

   Poista
 3. Eikö oo ärsyttävää että jotkut hevoset vaan on niiiin laatutietoisia, että mikään "tavismerkki" ei niille kelpaa?!

  Olen törmännyt muutamaan tällaiseen tapaukseen itsekin, ja kun kertakaikkiaan mikään muu merkki ei ole sopinut, ei omistajalla kertakaikkiaan ole vaihtoehtoja kuin köyhdyttää itseään melkoisesti!

  Kauhulla odotan sitä hetkeä kun joku omista päättää muotoutua "vanhallekunnonstübbenille"-sopimattomaksi, apuuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen myös kaikki nämä vuodet ennen tätä ollut hevosineni tyytyväinen Albion/ CB/ Kieffer -käyttäjä ja nyt yhtäkkiä tää yks kaveri päättää alkaa hankalaksi ja erittäin laatutietoiseksi!! Kääääääk! :O

   Toivottavasti löytyy vielä joku edullisempi satula, joka on sopivampi kuin tämä Amerigo... Sellaista ei vaan taida olla ihan heti saatavilla. :D

   Poista
 4. Wow, sä sorruit! :D Meillekin on sitä Ami Arabingbongbounille ehdotettu satulacomista tiiviisti, mutta mä vielä emmin ja onneksi ponikin, joka oli sovituksessa olleen satulan kanssa vähän ei-niin-tyytyväinen... *huh!* Mut olihan se, "ihan" mukava joo noin muuten ja tietty kun niitä malleja niistäkin löytyy... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttäisi istuvan Voiton selkään aivan todella hyvin ja meidän ratsastajienkin peffat ovat kiitelleet valintaa. Mutta. Sanotaanko, että tässä on vielä muutama mutta matkassa mukana ennenkuin satula vaihtaa omistajaa. :D

   Poista