LISÄTIETOA:

torstai 4. joulukuuta 2014

Valon pisaroita

Turussa paistoi marraskuussa aurinko VIISI (5 !!!) tuntia! Enää en yhtään ihmettele, että Tarulandiassa on ollut harmaita pilviä, niin on näköjään ollut muuallakin!


Tänään meinasin heittää volttia! Aurinko paistoi! Arkisen tylsästä kakkan lappaamisesta tuli yhtäkkiä yltiöpositiivinen premium-tason kuntoilusuorite! Siinä saivat pipanat kyytiä haravan reippaasti raapiessa ja talikon kauhoessa palleroita kottikärryjen kuljetettavaksi.


Onneksi tätäkään hommaa ei tarvinnut suorittaa ilman laadunvalvontaa ja personal trainereita. Sopu sijaa antaa, joten kaksi isoa suomenhevosta ja talikoiva tallinomistaja sopivat kyllä loistavasti muutamaan neliöön.


Selkänsä kun sekunniksi kääntää, saattaa työnjohtajakin tarttua toimeen. Valitettavasti työnjälki ei ole aivan ammattitasoista ja työvälineetkin saattavat vaurioitua...


Moniko teistä on pysähtynyt hetkeksi ja ujuttanut kätensä suomenhevosen talvikarvan lomaan? Tuntenut karvan tiheyden, sen pehmeyden, siirrellyt kättään tutkiakseen minkälaisen villan karvakorva on kasvattanut. Vetänyt rauhassa henkeä ja pieneksi toviksi jarruttanut kiirehtimistään. Mää kokeilin tänään!


Tämä kuva oli niin mainio kaikessa kamaluudessaan, että aivan pakko julkaista. Jos ette tiedä, miten yh- mutsi voi siivota tarhoja lapsen kanssa, niin tässä pieni kurkistus kulisseihin. Lasta voi tietysti tämän aikaa säilyttää turvassa heinäkaukalossa!

Ja pliis, sulkekaa silmänne tuolta heinähävikiltä. Niin minäkin teen. (Ja samalla tiedän, että ratkaisu saattaisi olla tarvikeostoksien päässä.)


Meikäläinen nautti auringosta ja omista hommistaan samaan aikaan kun tallirakennuksen toisella puolella tapahtui ammattilaisten toimesta jotain aivan muuta. Mikään ei kestä ilman huoltamista, joten täälläkin tallirakennus saa hieman uutta tiiltä ja puuta. Kesällä sitten jatketaan maalipurkkien kanssa viimeistelyä.


Loppuun vielä päivän paras otos tässä kännykkäkuvaamisen ihmeellisessä maailmassa: Ponipoika sai Pappaltaan joulukalenterin! Aikas miehekäs, ettenkö sanoisi!

14 kommenttia:

 1. Tuo heinäkaukalo kuva on aika mainio. :D Mulla on muuten samanlainen joulukalenteri.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaa, siinä on tilannekuva aikas parhaimmillaan! :D

   Samanlainen joulukalenteri? Ei sitten tarvitse olla kateellinen meidän kummankaan! :)

   Poista
 2. Ihan mainio tuo heinäkaukalokuva! Jaksan kyllä ihmetellä miten suoriudut yksin tuosta kaikesta. Vaatii luovia ratkaisuja. Avaa joskus laajemminkin miten saat kaiken sujumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itsekään aina ole aivan kartalla, että miten tämä homma täällä pyörii edes näin hyvin. :D Paljon luovia ratkaisuja ja ipanan uniaikojen täydellistä hyödyntämistä.

   Katsotaan haluanko joskus avata asiaa vielä enemmän. Kiitos kuitenkin vinkistä! :)

   Poista
 3. Ei kauhean kärsivältä näytä tuo heinäkaukaloon sijoitettu lapsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hän omasta mielestäkään siellä kärsi! :D

   Poista
 4. Oi ihana, lapsesta tulee kyllä pesunkestävä ponipoika!

  VastaaPoista
 5. Voi ei, ponipoika on niiin suloinen! <3 <3
  Mites teillä aukaistaan kalenteri? Olin varmaan suunnilleen saman ikäinen kun sain hoitotädiltä ekan suklaakalenterin. Yhdessä sitten iskän kanssa avattiin joka aamu luukku. Minä sain avata ja sitten isä otti aina "roskan" pois jotta minä näin mikä kuva tuli :D
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo kuulostaa aivan mahtavalta!!! :D
   Täällä termiitti ei aivan vielä kahdessa päivässä yhdistänyt kalenteria ja suklaata, mutta katsotaan miten käy joulun lähestyessä...

   Poista
 6. Itse olen ihastellut viime päivien aurinkoa lähinnä toimiston ikkunasta, mutta uskomatonta miten paljon iloa ja virtaa siitä on silti saanut! :)

  VastaaPoista
 7. Jopa aurinkoa tehokkaammin ympäristöä piristää tuollainen täydellisen yksivuotiaan täydellinen hymy :)

  VastaaPoista