LISÄTIETOA:

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Mr. Moniongelmainen


Meillä on nyt ongelma. Tai ongelmia. En vielä oikein tiedä kumpia.

Jaana Vuola kävi tsekkaamassa Voiton tänään läpi ja oli huolestuneilla fiiliksillä. Yksi selkeä vamma ainakin löytyi. Oikeassa takareidessä on potkuvamma (kiitos tarhakaveri-Porren) ja se on sellaisessa kohtaa, joka tekee varsinkin juuri laukassa paljon töitä laukan laadun eteen. Jos tässä kohtaa on vauriota, ei laukka ns. kanna.

Jos tässä olisi kaikki, ei olisikaan paljoa murheita. Varmasti tämä vamma osittain aiheuttaa perjantaina nähtyä laukattomuutta, mutta se ei selitä kaikkea muuta. Etuosastaan ruuna vaikuttaa priimalta, mutta takaosastaan oudolle.

Selkeästi nähtävissä ja tunnettavissa oli se, että selkärangan liike ei ollut aivan sujuvaa, vaan hieman kulmikasta eivätkä takajalat venyneet eteen. Lisäksi hevosen energiataso ja yleisolemus eivät olleet samanlaiset kuin aiemmilla hierontakerroilla. Voitto vaikutti huolestuneelta, voisi jopa sanoa että kivuliaalta. Tykkäsi kuitenkin kovasti kun takaosaa työstettiin.

Samalla suunnitelmalla jatketaan: lämmin loimitus, back on trackit kintereissä ja kävelyliikuntaa kotimaastoissa. Lisätään kuitenkin yksi kohta lisää: eläinlääkärin konsultointi.

Moniongelmainen ja könkkäjalka.

3 kommenttia:

 1. Voisiko Voitolle olla apua kraniosakraaliterapiasta? Siitä monet tuon tyyppisistä ongelmista kärsineet hevoset on ainakin saaneet apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen viimeksi tehty sitäkin. :)
   Auttaa kyllä Voitollakin, mutta nyt on jotain muutakin vammaa mihin se ei auta.

   Poista
 2. Meillä on juuri täsmälleen sama vamma: tarhakaverin potku tuli takapolveen ja vaikka ilmeisesti mitään pahempaa ei tapahtunutkaan, kuulostaa oireet aika samanlaisilta. Laukka ei pyöri niin hyvin (laukkaa kyllä, mutta ei kovin hyvin) ja siirtymiset ovat kovin töksähtäviä. Muina oireina yleinen huolestuneisuus ja stressaantuneisuus. Selkä on nyt myös kovin kipeä: maallikkodiagnoosina ollaan päätelty, että takajalan varominen jumiuttaa selän ja siitä alkaa kierre. Nyt kun luki sinunkin kuvauksen, niin mielelläni haluaisin ajatella, että takaosan kivut aiheuttavat meilläkin tuon kaiken muun. Ehkä, toivottavasti?

  VastaaPoista