LISÄTIETOA:

torstai 21. heinäkuuta 2016

Taisto kutinaa vastaan, erä 1


Kiitos kaikille viesteistänne ja vinkeistänne edelliseen kirjoitukseen liittyen ponin kesäkutinaan!

Se olis nyt sitten erä 1 aloitettu. En vielä kirmannut kauppaan, koska työt haittaavat harrastamista, mutta kokeillaan nyt tällä setillä ensin. Hexociliä pesuun ja maailman mahtavin tallikaveri (kai voi sanoa tallikaveri, jos meillä on kotitallit parin kilometrin päässä toisistaan?) vinkkasi hakemaan luotaan pullon lopun tuota Solhedsin seerumia. Heillä se ei ollut toiminut toivotulla tavalla, joten kiinnostuneena katson miten Hurmas-poni reagoi.


Mielestäni tuo raaputettu häntä on nyt ihan asiallisen näköinen pesun jälkeen. Iho on tasaisen värinen, ei vuotavia kohtia ja hoitaminen oli helppoa. Poni seisoi laitumella ja meikäläinen kaatoi vettä kastelukannusta. En olis ihan heti tästä ponista uskonut, että se kykenee edes olemaan saman aarin alueella meitsin vaaleanpunaisen kastelukannun kanssa!


Loimea en vielä ole ostanut. Pitää tutustua lisää valikoimaan ja pohtia mikä olisi käyttökelpoinen. Ponin koko ei myöskään auta ostopäätöksessä, koska sopivia pukuja ei aivan jokaisesta putiikista löydy. Katselen myös rauhaksiin vielä viikonlopun yli miten poni vastaa hoitoon ja punnitsen loimittamisen plussia ja miinuksia.4 kommenttia:

 1. Lueskelin tuon edellisen postauksen ja alkupään kommentit. Kyllä tuo nimenomaan kesäihottumalta vaikuttaa, harjan paksuuntunut (--> "rullaantunut") nahka viimeistään paljastaa. Ei vielä mahdoton, mutta ilmeisesti kesä kesältä pahenemaan päin ellei sitä saa kuriin asap. Minulla on myös ihottumainen, on nyt yhdettätoista kesää, eikä sekään ole mikään pakonomainen hankaaja. Käy silloin tällöin kyhnyttelemässä, ja jos ponia kutsuu tällöin luo, jättää hankauksen sikseen ja tulee moikkaamaan. Repii kuitenkin jossain välissä ihonsa rikki. En suosittele mitään niin paljoa, kuin loimea. Maksaahan ne, pitää korjata ja pestä ja paikkoa, eikä poni saa nauttia auringosta. Mutta pelkällä loimituksella moni vähäoireinen otus pysyy täysin oireettomana. Snuggy Hoodsilla on ainakin kääpiökokojakin, Viljar Shopista löytynee muitakin. Itse liputan Pioneerin suuntaan tököteissä, Derfen on myös toimivaa omallani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! :)

   Olen noita loimia tässä muutaman päivän selaillut ja ihmetellyt ja edellisten kutinahevosten kokemuksella tiedänkin että ne halvimmat eivät oikein toimi. Eli mielummin hankin sopivan ja toimivan loimen hieman kalliimmin kuin niitä halpiksia korjaan, parsin, kiukuttelen epäsopivuutta ja siirryn niihin parempiin sitten kuitenkin hetken päästä. :D

   Pioneerin aineitakin jo selailin. Kavereilla on niitä käytössä ja siinä ohessa hieman itsekin aiheeseen jo aiemmin olen tutustunut. Tämä Derfen oli ihan uusi juttu!

   Poista
 2. Jep, nimenomaan ihottumaiselta näyttää minunkin silmääni. TUolleen se alkaa, hiljalleen pahenemalla. Toki tilanteeseen ei tarvitse (tai edes pidä) tyytyä vaan hoitamalla on mahdollista saada homma kuosiin ja hyvään kutinattomaan hoitotasapainoon. Itse alottaisin tuon ponin kohdalla kun hankaus ja kutina on päässyt nyt päälle, heinixiä ellän reseptillä, e-vitamiinia ja hamppuöljyä ruokintaan lisäksi. Hexocil on hyvä alkushampoo, jatkossa välttäisin usein käyttämästä koska kuivattaa. Ihan ihmisten tervashampoo on rauhoittanut omilla ihottumaisilla parhaiten kutinaa. Tuo hoitoaine mitä laitoit on hyvää, moni muukin on. Kokeilemalla selviää mikä paras teille. Ja jos löydät yhden joka tuntuu auttavan, pysy siinä :D Snuggyhoodsin loimet on huippuja, samoin kehuttu rambo sweetitch vamoose-loimia. Pääasia että joku ihottumaloimi on. Loimi on se ihan ykköstärkein juttu. Kun kutinan saa kuriin niin loimet kestää hyvin satunnaista hankailua, ja hankailu lopppuu lähes kokonaan kun kutina rauhoittuu. Sitten pärjää vähilläkin hoitoaineilla/toimenpiteillä kun loimi on käytössä. Pihatto-oloissa myös ötökkäsuojattu pihatto on huippujuttu, eli pimeä ja tuulinen. Joillain on tuulettimetkin niin ei polttiaiset pysty lentämään sisään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja, kiitos!
   ...ja samaan aikaan kun tämän olit lähettänyt, mää kirjoitelin uusinta blogihöpinää aihetta sivuten eli onko tällä ponille kesäihottuma vai ötökkäkutina. Kiva sattuma. :)

   Loimi on tosiaan tulossa, mutta vielä pitää tehdä lopullinen päätös siitä mikä ja mistä se tulee olemaan. Noita mainitsemisiasikin olen katsellut "sillä silmällä".

   Lisäruokinta on hieman hankala toteuttaa tuolla porukalla kun innokkaasti vaihtelevat kuppeja. Tällä hetkellä toimivin ratkaisu on ollut antaa Voitto-hevoselle lisikset höykytystä kestävään sankoon ja poneille Pavo Summer Fit XL- keksien neljäsosat suoraan suuhun. Toisaalta jatkossa samallahan tuon Hurmaksen ruokkii omilla jutuillaan kun sitä kuitenkin päivittäin hoitaa ihottumankin vuoksi.

   Pihatto meillä on ihan tavis. Tai en oikein osaa ajatella onko se mitenkään erityisen pimeä tai tuulinen. Ei siellä kovin paljoa taida kuitenkaan ötököitä hengailla kun sinne koko kaviokaskunta piiloutuu loppukesän mäkäräishyökkäykseltä. Laitumella meillä ei ole mitään suojaa puiden varjon lisäksi, vaan äärikeleillä (super helle tai jatkuva sade) olen ottanut hepat talliin karsinoihin pahimman ajan ylitse.

   Poista