LISÄTIETOA:

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Matkaratsastuskisoihin valmistautumista

Ensi lauantaina tapahtuu taas matkaratsastuskilpailurintamalla. Ilmottautuminen oman seuran, Sisuratsukoiden, kilpailuihin on tehty ja lähtölistakin on julkaistu. Se löytyy kokonaisuudessaan täältä.

Starttaan Kalilein kanssa ensimmäistä kertaa tasolla 1.1. (80-119km) ja se lisää jännitystä entisestään. Lauantaina aamulla pitää olla hevosen selässä kisapaikalla jo ennen kello kahdeksaa, joten erittäin aikainen aamuherätys on luvassa. Ja minähän en todellakaan rakasta niitä... Pitänee perjantaina pakata aivan kaikki valmiiksi ja la-aamulla vain napata karsinasta heppa trailerin kyytiin. Aamutallin saan onneksi jättää huolehtiviin käsiin, tallipaikalla olevan Salama-varsan Marjut-omistaja on luvannut ystävällisesti aamulla ruokkia ja tarhata muut hevoset.

Ennen lauantaita on vielä "miljoona" asiaa tehtävänä. Jonkinlainen lista mukaan otettavista tavaroista on ennestään jo olemassa, mutta tuntuu että nyt pitää varautua reissuun oikein extra hyvin. Keli voi olla aivan mitä vain, samoin kisareittien pohjat, ja pitää ajatella kaikki mahdollisia vaihtoehtoja.
Lisäksi pitää käydä kaupassakin ja miettiä mitäs sitä sitten kisan aikana syö a) ratsastaja, b) hevonen ja varsinkin c) huoltaja. Jos huoltajan päästää nälkäiseksi, ei ole enää yhtään kivaa kenelläkään... :D

Espanjan suunnastakin saapui postia; ensimmäiset matkaratsastussuitseni martingaalin ja rintaremmin kera!!! :)
...ja koska seuramme tunnustaa hyvin vahvasti oranssia väriä, mikä olisikaan ollut parempi väri myös suitsille. Käyttämäni gägi-kuolaimet eivät vain valitettavasti sovi suitsien pikalukkoihin. Pitänee tehdä pieniä muutoksia poskiremmeihin tai sitten yrittää pärjätä olympia-kuolaimella.

Kalilei tuntuu ainakin olevan virittäytynyt kisatunnelmaan. Tänään(kin) aamulla totesin ruunan pystyvän hienosti pukittelemaan sekä ravaamaan ympäri reilun 12 neliön karsinassaan. Oli vissiin pikkusen liian kiire päästä tarhaan.


10 kommenttia:

 1. Mikä ero noilla "virallisilla" matkaratsastussuitsilla on normaaleihin suitsiin verrattuna? Paitsi hienompi väri :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin ero lienee materiaalissa sekä siinä, että matkaratsastussuitsissa on riimu samassa. Kuolaimet ovat kiinni pikalukoilla (samoin ohjat) ja kun kuolaimet irroittaa poskiremmeineen pikalukoilla, jää hevoselle päähän riimu.
   Suitset ovat nylonia, joka on päällystetty muovilla. Kestävät vettä ja pesu tapahtuukin ämpäriin upottamalla.
   Tarkoitus on valokuvata suitset Kalilein päässä viimeistään kisoissa, siitä näkee parhaiten minkälaiset ne suitset käytössä ovat. :)

   Poista
 2. Tsemppiä kisoihin!!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä tsemppiä tsemppiä!!

  Mulla on laukkahevossuitset ;D Miehen sisko toi ne tuliaisina Australiasta! Ja vaaleansinisenä tietty ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihiii, kiitos tsempeistä! Kaikki tsemppaukset otetaan vastaan! :D

   ....ja mites ne laukkasuitset eroavat tavallisista suitsista?

   Poista
  2. Ne on vissiin samaa materiaalia ku nuo sun matkaratsastussuitset, mutta niissä on "normisuitsien" tapaan tavalliset kiinnitykset kuolaimiin ja tavallinen kaksoisturpis.

   Tässä huonohko kuva niistä!

   Poista
 4. Muistatko millaiset hissikuolaimet Hennulla oli alkuun? Ne vois passata "tavallisten" poskiremmien kanssa, jos et saa niitä poskiremmejä askarreltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista yhtään... Mutta sellaiset vois todellakin olla tarpeen!
   Askartelut on vielä tekemättä, suitsetkin ovat vielä pikkasen "sovitusvaiheessa". :/

   Poista
 5. Ensin oli tää kolmipalana: http://www.hevosfakta.fi/KUOLAIMET/Resources/synthissikuolaina.gif

  Sitten maastossa oli tämä:
  http://www.har.fi/images/Globus162.jpg

  VastaaPoista