LISÄTIETOA:

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Hevosia Tampereella


* * * Retki Hevoset2016-messuille * * * 

Kun matkaseurana on shoppailujarru järjen ääni isännän muodossa ja rattaissa istumassa apinanpoikanen rakas lapseni, ei messuvierailua voi edes villeissä unelmissaan ajatella muutamaa tuntia pidemmäksi. Tein kotona sotasuunnitelman ja suoritimme lauantaina iltapäivällä täsmäiskun messukeskukseen.

Pörräsimme halleissa muutamia tunteja myyntikojuja kierrellen, Aira Toivolan ratsastuspilates-esittelyn katsoen sekä kuunnellen ratsastuskentän rakentamisesta tietoiskua. Haluan nähdä -listalla oli suurimpana kohtana suomenhevosorien esiintyminen ja huvittavinta on, että lopulta en nähnyt näistä otuksista hännän huiskahdustakaan. Saavutus varmasti sekin.

Oikeasti olen todella huono ostamaan tavaroita, joita en aivan välttämättä tarvitse. Pyörin ja hyörin sujuvasti messujenkin tavaraviidakossa tarttumatta oikeastaan yhtään mihinkään. Lopulta kotiin muutti muutama ilmaislehti, Roeckelin iloisen pirteän väriset hanskat (mää edelleen sinisilmäisesti uskon, että pääsen ratsastamaan vielä joskus...) sekä tuo kuvassa näkyvä pyöreä nippu. Mikäs se on ja mihin se liittyy, niin selviää kyllä lähitulevaisuudessa! Siihen saakka pidän pientä salaisuutta.


Nyt ollaan kuitenkin kotikolossa eikä Tampereella. Tältä näyttää Voden kuluvan yön karsina. Kuiviketta lapiollinen ja siinä kaikki. Ei heinää, ei olkea eikä herkkuja. Voin kertoa, että pihatossa asuva ja vapaalla heinällä ollut suomenjupotin ei suhtaudu kovinkaan aurinkoisesti 16 tunnin paastoon. Karsinan oven ryskytys ja melkein jatkuva kuoputus kyllä kuuluu... Tulee pitkä yö meille molemmille. Kärsin tästä paastosta vähintäänkin yhtä paljon kuin itse potilas.

Huomenna klinikalla aamulla Voitolla on vatsatähystys. Pitäkää kaikki peukut pystyssä ettei vatsahaavaa löydy!


10 kommenttia:

 1. Olispa ollu kiva nähdä messuilla! Tosin en nähnyt juuri ketään tuttuja xD
  Tsemppiä paastoon ja klinikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, ei liioin tuttuja näkynyt. Toisaalta en mää ketään nää vaikka kirjaimellisesti törmäisin. :D
   Kiitos tsempeistä!

   Poista
 2. Miksi sitä kuiviketta on niin vähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ahne suomenhevonen syö nälkäänsä vaikka sitten purua. En omista syömistä estävää koppaa, joten mielummin erittäin vähän kuiviketta kuin epäonnistunut tutkimus.

   Poista
 3. Isäntä mukana hevosmessuilla? Uskomaton saavutus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä mukana heppamessuilla ja lapsenvahtiapuna!
   Respect! :D

   Poista
 4. Kuulostaa aika kivalle tuo isäntä-juttu! Niin ja noi näyttää ajo-ohjilta?
  Ja tsemppiä uskon, että pääset vielä joskus ratsastamaan. Omalla kohdallanikin uskon vaikka tälläkin hetkellä tätä viestin kirjoittamista kovasti vastustelee puolivuotias tytöntyllerö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajo-ohjat ne ovatkin! Ideal Harnessin grippiohjat. :) Kunhan kevät etenee, ja karvapölly vähenee, on näistä tulossa lisää höpinää.

   Täällä on 2,5- vuotias supervilkas ponipoika ja mää haaveilen ratsastamaan pääsystä usein. Totuus arjen keskellä ei aina vaan ole yhtä vaaleanpunaista, mutta kyllä mää oikeasti olen viikottain sentään muutaman kerran hepan kyydissä. :)

   Poista
 5. Ajattele sitten kun ne on 15-v. saa tallissa ja ratsastamassa olla niin paljon kuin tykkää... jos terveenä pysytään :)

  VastaaPoista