LISÄTIETOA:

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Vilkaisu vatsaan


* * * Klinikkareissu 6.4.2016 * * *

Tiedättekö miten äärettömän kärttyinen on 16 tuntia paastonnut suomenhevonen? On sitten muuten sitä luokkaa ärsyyntynyt, että tulta syöksevä lohikäärmekin on ihan leppoisa siihen verraten!

Kärtty-Kerttu pakattiin aamutuimaan traileriin ja hurautettiin kiukkuisena kolisteleva kyytiläinen klinikalle vatsatähystykseen. Viime viikon reissun tuliaisina oli hiekkakertymä suolistossa ja nyt tarkastettiin vielä vatsan tilanne vatsahaavaepäilyn vuoksi.


Kaikki oli kuitenkin erittäin hyvin! Ei vatsahaavaa! Ei mitään merkkiä akuutista tai kroonisesta haavaumasta! Pientä punoitusta oli, mutta ne lienevät vain merkkejä edeltävästä pitkästä paastosta. Nyt muutama päivä gastrogardia otukseen ja parin viikon antepsin-kuuri perään. Siinä se. Jes!

Hampaat raspattiin nyt samalla keikalla ja piikkejä oli tosi paljon. Rokotuskin tuli hoidettua, joten kovasti toivon että me emme tämän vuoden puolella enää tarvitse eläinlääkärin palveluita.


Antepsin-tabletit olen antanut laittamalla ne isoon ruiskuun, vettä perään, ravistus ja truutannut suuhun. Tosi kiva yllätys, että tabletit liukenevat erittäin helposti ja heppa ottaa ne mielellään.

Nyt sitten vaan sovittelemaan kankikuolaimia hummalle, tehokasta treeniä ja kohti kesän kisoja!

10 kommenttia:

 1. Kerrankin klinikalta kotiin hyvien uutisten kanssa. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaahan tämä on, että kovasti tutkittiin eikä löytynyt kuin hieman hiekkaa. :) Lähtötilanne oli epäillys siitä että jotain isompaakin voisi olla pielessä.

   Nyt on kevyt olo. :)

   Poista
  2. Miten kelpasi ruoka Kärtty-Kertulle tähystyksen jälkeen? :D (Onnea vatsahaavattomuudesta!)

   Poista
  3. Kärtty-Kerttu oli oma lempeä itsensä kun purettiin lasti kotipihassa. :D Oli ruunalla onnellinen ilme tähystyksen jälkeen kun sai turvan heinäverkkoon!

   Poista
 2. Hieno juttu! Miksi muuten määrättiin Gastrogardia ja Antepsinia, vaikkei löytynyt mitään vatsahaavaan viittaavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä paasto on rasite mahalle ja koska pientä kirjavuutta nyt näkyi koko alueella, ehkäistiin lisäongelmat tällä lyhyellä lääkityksellä. :)

   Poista
 3. Hei, mistä ihmeestä olet löytänyt noin ison ruiskun? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä saatiin mukaan klinikalta lääkkeiden kanssa. Mielestäni apteekeista näitä saa myös, oliskos huuhteluruisku nimeltään.

   Poista