LISÄTIETOA:

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kankisuitsia mää metsästän!


Mutta mistä löytää sopivat?
 
Mää olen aikas tuskaisena täällä. Selaillut nettiä ees ja taas, kokeillut erilaisia hakusanoja, plärännyt kuvahakua sivutolkulla ja ollut löytämättä sitä mitä etsin.
 
AUTTAKAA ETSINNÄSSÄ! Tuossa yläkuvassa on sellaiset kankisuitset mitkä ovat toivelistalla. Mustat, yksinkertaiset, leveällä turparemmillä ja pehmeää nahkaa. Nuo ovat täydelliset! Ja ne ovat minun. Mutta ne ovat kokoa full ja aivan totaalisen liian pienet Voiton päähän. Tiättekös miten paljon harmittaa! Niinpä! TODELLA PALJON!!!
 
Suomenjupottimen päähän mahtuvia X-Full- kankisuitsia ei vaan näytä olevan jokaisella oksalla. Ei vaikka olen hilannut budjettiakin mielessäni koko ajan ylöspäin. W-Profile on yksi vaihtoehto ja sitä pitää maistella vielä, jos ei muuta ole tarjolla.
 
 
Tässä kuvassa on samat suitset kuin tuossa yläkuvassa. Hööksin mallistossa aikoinaan olleet ihanuudet. Siis aivan täydelliset. Oikeasti. Mutta koska näitä ei enää saa, joten pitää keksiä jotain muuta.
 
 
Schockemöhle Sports Bloomington on niiden jälkeen parasta mitä olen löytänyt. Kokoa X-full valmistetaan, mutta sitähän on paha sanoa, että onko se super-full oikeasti sellainen, että remmien pituus riittää myös Voiton pitkään päähän. Hinta on näissä jo reippaasti kipurajoilla, mutta onhan nämä aikasten kivat!
 
Jos teistä joku tietää mistä löydän Vodelle kankisuitset, niin huutaa HETI hep ja kertoo perään mistä menen etsimään! Kiitos!
 

10 kommenttia:

 1. Ihan tyypillistä, mä oon siivonnut satulahuonetta ja myynyt juuri sulle sopivia kankisuitsia jotka on x-full kokoisella suokilla ollut, kaksin kappalein vielä... Aikanaan metsästin riittävän isoja ja Stubbeniltä löytyi, tosin turparemmiä jouduin vähän pidentämään, koska, no, suomenhevonen. Jos joskus vielä kankisuitsille tulee tarve, kovasti W-profilet houkuttaisi. Mä jossain vaiheessa tein niin että löydettyäni riittävän isot suitset, ostin niihin kankien poskiremmit ja näin sain kohtuuhinnalla isot kankisuitset, kunnes sopivat löytyi! Helppoa tää ei ole, kun tosiaan aina ei voi olla varma onko se x-fullikaan riittävän iso...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kun et tiedä minkälaista kokoluokitusta mikäkin valmistaja pitää. Vodellakin on ollut varsasta saakka käytössä kotona ja treeneissä Horzen kahdenkympin suitset ja ne ovat kokoa full. Eivätkä todellakaan ole säädöiltään suurimmissa. Vieläkin olisi varmaan kolme reikää varaa pidentää!

   Se on muuten jännä. Jostain kun luovut ja myyt pois, niin eikös sitä olisikin tarvittu hetken päästä. :)

   Poista
 2. Valmiina en osaa sanoa mistä löytäisi, mutta sinuna suuntaisin Paimioon ja tilaisin mittatilauksena Hakko Productionin Elinalta suitset. Ois sitten just sopivat ja sellaiset kuin haluat.
  http://www.hakkoproduction.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tätäkin vaihtoehtoa pohdin jo aiemmin.
   Elinan tuotokset ovat meinaan tuttuja. :) Ponini voitti alkuvuonna rotunäyttelychampionin ja sitä myöden HakkoProductionin sponsoroiman ja tekemän näyttelytaluttimen.

   Poista
 3. Mistä ne jää kiikastamaan? Mulla on Chevalin Full kokoiset kanget normikokosella peeveellä kaikki remmit "niin kireellä kun saa" ja näen niissä ainakin siis noin 10-15 cm säätövaraa tuosta isommiksi. Helpoimmalla luultavasti pääsee jos ostaa erillisen xfull turpiksen jos vaan remmeissä muuten löytyy mittaa?

  Noita Schokemölejä katseli Loesdaun sivuilta itsekin, sinne voinee laittaa mittatieto pyynnön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin ongelma on juurikin tuo poskiremmien pituus. Kyllä remmeissä ympärysmitta riittää, mutta pituus ei. Hööksin(kin) full-kokoisissa kankisuitsissa olisi saanut olla 15 cm pidemmät poskiremmit, jotta olisi ollut edes hieman toivoa.

   Mää olen niin juntti, että ei taivu kun tuo kotikieli. En lähde ulkomailta mitään tilaamaan tai kyselemään, kun ei englanniksi kykene yhtään kommunikoimaan. :/ Sulkee muuten aikasten paljon ovia hevostarvikepuolella!

   Chevalit olen kuullut isoiksi ja nyt bongasin nuo Kiefferin fullit, jotka ovat ehdottomasti enemmänkin extra-full. Menivät aivan heittämällä ruunalle ja jäi vielä säätövaraakin!

   Poista
 4. Minulla olisi Super pitkään päähän vanhat kankisuitset. Käsin tehty, pyöreäksi ommellut, punaruskeat tosin väriltään. Riittää takuulla pituus! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta ei kiitos. :)
   Emmää mikään hifistelijä halua olla, mutta väriksi kelpuutan vain mustan. :) (sekin vielä! ihan kuin ei olisi siinä koossa ollut riittävästi haastetta.)

   Poista
 5. Mistä ootte löytäny minishettis-kokosia Siloja, täällä olis sellaset etsinnässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ensin Globuksen valjaat. Niitä sai kokoa minishettis ja extraminishettis. Meillä oli nuo minishettis-kokoiset ja ihan olivat asialliset. Tai sanotaanko, että olivat ne ainakin suht oikean kokoiset.

   Halusin kuitenkin kunnon valjaat työntekoon ponille ja myin nuo pois. Nyt meillä on synteettiset Ideal Harnessin valjakkovaljaat kokoa minishettis. Istuu kuin nenä päähän! Suosittelen! Hessi-Tallin kautta saa.

   Poista