LISÄTIETOA:

torstai 6. syyskuuta 2012

Koulutuuppausta hyvällä fiiliksellä

Voitto 3vee toukokuussa 2012. Kuvasta kiitos Satu Österman!

Maanantai 3.9.2012

KALILEI pääsi pitkän tauon jälkeen Maija Heikkisen tunnille Ypäjän suokkikuninkaallisten aiheuttamien kiireiden helpotettua. Ruuna oli lomaillut muutaman päivän perjantaisen hierontahoidon jäljiltä ja energiaa oli kuin pienessä kylässä! 

Olimme ulkokentällä ja aloitimme käyntiväistöillä sekä kevyellä ravilla ympyrällä. Ravissa menimme pituushalkaisijaa pitkin kääntäen vuorotellen molempiin suuntiin päädystä. Tässä vaiheessa Kaltsu päätti nähdä jonkun mörön jossain ja aloitti pää pystyssä tanssahtelun pörinän säestämänä. Hetken aikaa kesti saada ruuna edes jotenkin kuulolle, mutta sen jälkeen olikin ravi erittäin tarmokasta! Laukassa jätkä otti ininä- pukkilaukka- lähdönkin, ei ainakaan kiristellyt paikkoja!

Mitään ihmeellistä ei tehty, mitenkään kummoisen hyvin ei hevonen mennyt ja koko treeniä leimasi hevosen keskittymättömyys ja vilkuilu ympäristöön. Jäi kuitenkin hyvä mieli Kalilein touhukkaasta olemuksesta!

VOITTO 3vee tuli samalla traikkukyydillä liikkumaan ratsain maneesin pehmeille puruille. Edellinen kerta olikin toukokuussa, joten kesälomaa ja kenttävapaata aikaa on pitkälti vietelty.
Lyhyen juoksutuksen jälkeen kiipesin kyytiin ja menimme ravissa ympyröitä ja suoraa uraa. Ruuna liikkui reippaasti ja tohkeissaan, ei mitään havaintoa tahmeasta varsasta, mistä muut puhuvat omien varsojensa kohdalla. Laukat nousivat molempiin suuntiin maneesin päädystä pienen ravikiihdytyksen jälkeen (toinen kerta laukkaa ratsastaja selässä). Laukka pysyi hyvin yllä, mutta pitää myöntää, että aikasten kovaa vauhtia mentiin. Voitto suoritti tehtävät hienosti ja oli mukava lopettaa ratsastus lyhyeen kaikkien juttujen toimiessa hyvin!


Tiistai 4.9.2012

KALILEIn koulutreenit jatkuivat heti seuraavana päivänä Minna Kauppisen katseen alla. Tämä taisi olla erittäin hyvä ratkaisu, koska ruuna oli SUPER FANTASTINEN alusta alkaen! Kaltsu on purrut oikealle kiinni aina välillä ja jään silloin erittäin helposti vetämään siitä ohjasta vastaan. Nyt kuitenkin keskityin pitämään vasemman ohjan kunnolla kädessäni ja helppaamaan toiselta puolelta.

Alkujumpaksi tehtiin käyntiväistöjä ja ympyrällä taivuttelua ulos sekä sisälle. Nämä olivat erinomaisia harjotteita Kalileille ja sain ruunan ratsastettua tasaiseksi molemmille ohjille sekä pitkälle kaulalle. Ravissa samaa taivutusharjoitetta ja piti ratsastaa tarkasti, jotta sain pidettyä asetuksen ulkona ja hevosen samaan aikaan ympyräuralla! Kun asetus pysyi ulospäin hyvin, piti takaosaa siirtää myös aina pätkittäin samaan suuntaan. Tätä tehtiin ravissakin ja oli tosi vaikeaa hahmottaa oman kroppansa paikkaa liikkeessä. Tuntui siltä, että aina joku jalka, käsi, pää, olkapää tai muu osa oli väärään suuntaan tai kenossa.

Tästä päästäänkin ehdottomasti päivän parhaimpaan osioon: laukkaan! Esitimme parempaa laukkatyöskentelyä kuin ikinä!!! Ympyrällä teimme taivuttelua ulos ja sisälle ja laukka säilyi koko ajan hallinnassa. Ei raville putoamista, ei kanttailua, ei ravurin epäonnistunutta kaahotuslaukkaa eikä mitään! Laukka säilyi myös suoralla uralla ja mikä hämmentävintä; Kalilein muoto laukassa oli erittäin pyöreä ja tasainen. Ensimmäistä kertaa ikinä koskaan! Tunne oli mitä uskomattomin! Tästä seurasi myös itselle jopa keskinkertainen istunta laukassakin, on vielä paljon treenattavaa etten laukassa kellahda etukenoon ja purista reisillä sekä polvilla.

Jonkun aikaa on jo ollut jonkunsortin ratsimasis päällä, mikään ei ole onnistunut ja alamäki on jatkunut pitkään. Nyt tuli sellainen super onnistuminen, että jaksaa taas ne huonotkin päivät! Kalileita on ratsastettu raviuran päättymisen jälkeen tavoitteellisemmin 1,5 vuotta ja nyt alkaa sitä tulosta huomata erittäin selvästi vihdoinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti