LISÄTIETOA:

perjantai 28. syyskuuta 2012

Turpa tötteröllä kohti seuraavia matkaratsastuskisoja

Kalilei on saanut rauhassa palautua edellisistä matkaratsastuskisoista (Punkalaidun 15.9.) ja nyt on katseet käännetty kohti seuraavaa koitosta. Kisojen jälkeisenä päivänä, sunnuntaina, kävimme pienen kävelylenkin ja sitä seuranneella viikolla oli ruunalla lomaa lukuunottamatta keskiviikkona olleita Minna Kauppisen koulutreenejä lähitallin kentällä.

Keskiviikon 19.9. koulutreeneissä huomasi selvästi miten hevoselle jäi kisoista "täysillä ja pitkänä" -vaihde päälle. Oli hiukan hankaluuksia saada ruuna malttamaan ja pipertämään tehtäviä rauhassa. Lisäksi kenttä oli sateiden jäljiltä märkä ja lätäkköinen, eihän suomenhevonen voi märkään astua! Teimme avotaivutusta jokaisessa askellajissa ja ne menivät pätkittäin oikein hyvin!

Tällä viikolla ollaan palailtu arkeen ja työteon pariin. Tiistaina oli puolen tunnin maastokävely (virtaa!), keskiviikkona 11 km perusreipas maastolenkki ja tänään, torstaina, olimme Maija Heikkisen koulutunnilla maneesilla. Vettä tuli taivaan täydeltä, joten mikäpä sen ihanampaa kuin sillä kelillä kevennellä peilisalissa kuivalla, pehmeällä pohjalla. Kaiken lisäksi Kaltsu oli aivan super PRO! En tiedä milloin tuo hevonen on muuttunut noin mahtavaksi, mutta nautin tilanteesta täysillä!! En olisi ikinä milloinkaan uskonut, että ruunasta voi tulla noin HIENO! Eihän se ole, eikä tule olemaan, huipputason kouluhevonen, mutta tässä kohtaa tärkeintä onkin tunne kun hevonen toimii lähes ajatuksen voimasta!

Porre ja Kalilei 09 / 2010
Ensi viikon treenisuunnitelmat ovat nyt mietittynä tulevia mr-kisoja ajatellen:

Pe 28.9. vp
La 29.9. Punkalaitumella yhteislenkki n. 30 km
Su 30.9. Seurakoulukisat

Ma 1.10. vp
Ti 2.10. vp
Ke 3.10. Hieronta
To 4.10. Kevyt koulutreeni maneesilla
Pe 5.10. vp
La 6.10 Kisat 50 km
Su 7.10. Kävelylenkki ajaen

Teen yleensä noin viikkoa ennen kisaa laukkavetoja, mutta tällä kertaa ne jäävät väliin. Lauantain yhteislenkki ja sunnuntain koulukisat lienevät molemmat hikiliikuntaa, joten ne saavat nyt paikata puuttumaan jääviä kiitolaukkojavetoja.

Täytyy pitää peukkuja pystyssä, jotta tulevan kahden lauantain sää olisi sateeton!Ps. Tätä blogia on ladattu seitsemän kuukauden aikana yli 20 000 kertaa, WOW !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti