LISÄTIETOA:

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

LieRan match show 23.9.2012


Miniponivarsamme 1vee oli tänään Liedon Ratsastajien järjestämässä match showssa hurmaamassa kansaa. Ponin käytös oli tälläkin kertaa 10++ ja oli hymy erittäin herkässä koko sateisen sateisen shown ajan meillä ponin taustajoukoilla. Emme voineet mitenkään välttyä kuulemasta "awww, ihana" - "oiiiiiii, se on pieni" - "katsokaa, miten suloinen" ja muita vastaavia kommentteja. Kävipä muutama kyselemässä ponin rotuakin.

Näyttelyssä oli tuomarina Kirsi Lehtonen ja hän arvio ponimme seuraavanlaisesti:
"Hyvä tyyppi, sopusuhtainen. Kaunis pää. Hieman alhaalta liittynyt, hyvämuotoinen kaula. Sopusuhtainen runko, hyvä luusto. Tarmokas, tahdikas käynti. Hajavarpainen otj. Kevyt, tahdikas ravi."

Parimme luokassa oli Marjutin musta 1-vuotias shettisori Duke. Näistä kahdesta ponista me saimme punaisen rusetin, mutta emme päässeet enää BIS-kehään. Sen sijaan voitimme järjestäjien antaman erikoispalkinnon "LieRa Special"!!! Saimme mahtavan kokoisen rusetin, wau!!!

Näyttelypäivä oli erittäin sateinen, mutta järjestelyt sujuivat ja homma eteni jouheasti eteenpäin. Reissusta jäi oikein kiva fiilis!Loppuun vielä lyhyt höpinä Hippoksen näyttelystä 10.9.
Ponimme oli jo muutama viikko sitten näyttäytymässä Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä Littoisissa, mutta nyt olivat vasta tulleet sieltä tulokset heppa-järjestelmään. Siitä reissusta ei sen enempää raporttia, vieläkin harmittaa koko keikka. En kuulunut "sisäpiiriin"; meillä oli ainoa minishettis standardien joukossa, poni ei ollut edes oikean värinen (= musta) eikä esittäjäkään (= minä) ollut ammattilainen. Jäi tunne, että meissä oli pelkästään vikaavikaavikaa. Kirjallista arvostelua saanee vielä odottaa hyvän tovin, mutta numeroarvostelu oli seuraavanlainen:

o. Not At All Lu Art 246001H00111574
 prt, sk 80, lk 81, 
tyyppi 7, pää, kaula, runko 7, jalat ja liik. sään. 7, käynti 8, ravi 8 
rakenne 37, II p.,

Saimme kuitenkin kakkospalkinnon eli ei nyt aivan pelkästään turha reissu kuitenkaan!

5 kommenttia:

 1. Melkein jos haluaa kunnollisen arvioinnin noille mineille niin vie suosiolla ihan niiden omiin näyttelyihin missä ulkomaalaiset tuomarit.Siellä on mineille ihan omat luokat ja tunnelma kaikille positiivinen.Mustialassa tänä vuonna palkittiin hienosti niitä muitakin kuin nimikasvattajien/esittäjien poneja.
  Mutta kyllä se trendi juu tuntuu olevan siihen mustan värin suuntaan,onneksi kaikki eivät ole sitä mieltä,eli tsemppiä jatkoon kääpiön kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ensimmäinen kerta sekä meille että ponille Hippoksen näyttelyssä. Olin suorastaan TYRMISTYNYT siitä meiningistä siellä. :D Ravipuolella olen Hippoksen näyttelyissä ollut valtakunnallisia myöden suokin kanssa, mutta tämä ponitouhu oli aivan joltain muulta planeetalta.

   Rotunäyttelyyn taidankin seuraavaksi suunnata, kiitos vinkistä! Loimaan lokakuun shettisnäyttelyä pyörittelin jo mielessäni, mutta taidan suosiolla vasta ensi vuoden puolella näyttäytyä miniponin kanssa tuommoisissa kemuissa.

   Miniponi on aivan super kiva ja rakenteeltaankin ihan ok, kyllä sen kanssa on kiva näyttäytyä kodin ulkopuolellakin! :)

   Poista
 2. ..niin siis shettisten omiin näyttelyihin piti kirjoittaa :)

  VastaaPoista
 3. Sullakin taitaa olla Horzen sadetakki,mutta onkos nuo sadehousut samanmerkkiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sadetakki on Horzen. Se on tosi kivannäköinen ja hyvin toimiva!
   Siniset sadepöksyt ovat perinteisemmät Rukka-merkkiset sadehousujen aateliset. :D

   Poista