LISÄTIETOA:

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Matkaratsastuskisasuunnitelmia

SM-kisoissa 28.7.2012: ratsastaja- Taru, huoltaja- Upi ja kisaratsu- Kalilei

Heinäkuussa järjestettyjen matkaratsastuksen SM-kisojen jälkeen Kalilein mr-jutut ovat olleet hiukan tauolla. Raskaasta kisasta on nyt toivuttu reilun kuukauden ajan lomailulla, maastokävelyillä sekä kouluratsastuksella. Yhtään yli 10 km pitkää maastolenkkiä ei ole tehty eikä vauhteja olla otettu. Kouluratsastustreenit ovat kyllä olleet erittäinkin hikoiluttavia ja työntekoa on vaadittu, aivan löysään lomamodeen ei missään tapauksessa olla kumpikaan päästy löysähtämään.

Katseet on nyt käännetty loppuvuoteen ja tarjolla olisi muutamat mr-kisat vielä. Lopullisia päätöksiä kisoihin lähtemisestä / lähtemättä jättämisestä ei olla tehty, mutta raakaversio kisakauden lopusta on selvillä.
Viime viikon lauantaina, 2.9., olin ilmottautunut Liesjärvelle matkakisoihin, mutta se valitettavasti kaatui jo heti alkuunsa huoltajan puutteeseen. Avomies Upi hengaili TYKSissä osastohoidossa sairautensa sanelemana enkä saanut korvaavaa huoltajaa taiottua mistään.

KISAKALENTERISUUNNITELMA SYKSY 2012:

* Syyskuu 15.9. SISU, seura+alue+kansallinen, Punkalaidun
Oman seuran "kotikisoissa" startataan seuraavaksi. Mietinnässä on ollut menisikö 50 km reippaalla vauhdilla vai 60 km hitaammin. Olen ehkä hiukan liikaakin tasaisuuden tavoittelija, en uskalla "repäistä" ollenkaan vaan haen varmoja suorituksia hitaammalla vauhdilla.
Kelin olettaisi olevan vielä kohtuu asiallinen. Myöhemmin syksyllä kylmä ilma + tuuli + sade ei kisapäivänä ole hyväksi ratsastajalle, huoltajalle eikä varsinkaan hevoselle. Kalilein olen huomannut pidemmällä matkalla, ja varsinkin yhdistettynä koleaan keliin, menevän todella helposti jäykäksi jopa lenkin aikana.

* Lokakuu 6.10. Pegasos ja MySeRa, seura+alue, Laitila 
Uusi järjestävä seura(t) ja uudet maastot: pakko mennä vilkaisemaan meininki, kun lähellä järjestetään! Viikkoa aiemmin ollaan oltu mr-valmennusleirillä, joten osallistumme tänne vain kannatuksen vuoksi. Kisamatkana lienee 30 km, ehkäpä jopa 15 km, jos joku tuttu tarvitsee kisoihin "henkistä tukea" ensimmäisessä mr-kisakoitoksessaan! 

* Lokakuu 6.10. SISU ja KiiRa, seura, Kiikoinen
Samana päivänä ylläolevan kanssa, tämä jää väliin.

* Lokakuu 20.10. PIRMA, FEI CEI* + kansallinen 80 km + aluemestaruus 50 km

Tämä oli meidän yksi tavoite tällä kaudella. Oli ajatus startata kv-tasolla (FEI CEI*) 80 km, mutta ajatuksen asteelle jäi. Olisi pitänyt rokottaa Kalilei "alusta alkaen" uudelleen, kv-tasolla rokotusten väli saa olla vain puoli vuotta (kansallisella ja sitä alemmalla tasolla yksi vuosi). Tämä ei olisi ollut mikään suuri ongelma, hyvin olisi ehtinyt hoitaa asian ennen kisoja.
Suuremmaksi ongelmaksi muodostuikin tarvittavan kisapainon saaminen! CEI*-luokkaan määriteltiin painorajaksi 70 kg eli ratsastajan + satulan varusteineen pitää painaa vähintään tuon verran. Meiltä jää yli 10 kg puuttumaan enkä yhden kisan vuoksi ala irtopainoja satulaan hommailemaan. Pitäisi ratsukin niihin totuttaa ja siinä aika jäisi lyhyeksi.

* Marraskuu 3.11. SuMaRa, seura+alue+kansallinen, teemana Halloween
Kauden viimeinen rutistus tapahtunee Halloween-teeman mukaan. Kisamatkaksi on ajateltu 50 km ja siihen onkin hyvä lopettaa jo aikaisin keväällä alkanut kisakausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti