LISÄTIETOA:

tiistai 13. tammikuuta 2015

Miniponien vuosisuunnitelma


Miniponeilla on Tarulandiassa tärkeitä tehtäviä (kohta 1), mutta niiden lisäksi olen hieman miettinyt muutakin sutinaa orikaksikolle tälle vuodelle.

1. Tärkein tehtävä:
Syödä, juoda ja kakkia. Plus näyttää söpölle pihankoristeena. Suunnitelmaan ei kirjata ähkyjä, kaviokuumetta tai muutakaan terveydellistä ongelmaa. Vanhempi poni lisäksi toimii tarvittaessa trailerissa matkustustukikaviokkaana.

2. Pokaalien metsästys:
Viime vuonna saalistettiin pokaali kavereineen ja tälle(kin) vuodelle olisi toiveena yksi, tai miksipä ei useampikin, champion- titteli. Palkintojahtia harjoitetaan näillä näkymin ainakin 6.6. Kupittaalla rotunäyttelyssä isomman miniponin kanssa.


3. Yleisen paheksunnan aiheuttaminen:
Koska nuorempi poni, Hurmas, edustaa ehtaa aitoa suomalaista sekasikiöponikasvatusta olemalla virallisesti roduton kantakirjauskelvoton hylkiö, sen osaksi jää esiintyä ainakin kerran match showssa. Kiljua koko reissun ajan, keulia holtittomasti narun päässä, isotella isommilleen ja lopulta kieltäytyä traileriin menosta kotimatkan ollessa alkamassa.

4. Ruohotrimmeröinti:
Sinne minne ei jaksa työnnellä ruohonleikkuria, sinne päästetään miniponit mutustamaan. Toisinaan myös kunnolliselle aidatulle jättilaitumelle. (Mistä ei tietenkään puikata aidan raosta ja kirmata pitkin ja poikin...)

5: Näyttää söpölle:
Eikun mää taisinkin tämän listata jo. Mutta söpöltä pitää näyttää, aina!


Tämän höpinän on kuvittanut Jaana Vuola, SUURI KIITOS!

10 kommenttia:

 1. On nämä kyllä niin syötävän söpön näköisiä otuksia! :)

  VastaaPoista
 2. Ai että nuo on makeita poneja!

  VastaaPoista
 3. Hauska postaus, taisin vähän repeillä ääneenkin :D

  VastaaPoista
 4. Hienot tavoitteet laatuponin isukki kiittää jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 5. Paljonko mini poneillasi on säkä? Mahtavia kuvia ja söpöjä kuvattavia :)

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kuvia, ihanat ponit! Oon lukenut blogin läpi, löysin sen alunperin jostain matkaratsastusta koskevasta keskustelusta. Oletko vielä miettinyt kisoihin lähtemistä? :)

  VastaaPoista
 7. Mä en kestä miten suloisia nää on! <3

  VastaaPoista
 8. Niin suloiset ponilapset! Ja niin paljon hommaa pukkaa poneille kaudella 2015!
  (Massa)Hurmauksen rintakarvat ovat todella katu-uskottavat <3

  Loistavia kuvia.

  VastaaPoista
 9. Mä en ehkä kestä! Sulattavat sydämen pelkästään jo kuvissa.. Joku päivä mä karautan etsimään miniponilaidunta että saan todeta toimiiko luonnossakin yhtä hyvin :D

  VastaaPoista