LISÄTIETOA:

perjantai 16. tammikuuta 2015

Se pysyy sittenkin!


Siis Satula! Se pysyy paikoillaan! Meidän uusi aivan-liian-arvokas-Amerigo. Paikoillaan!!! Jeeeeeee!!! Tuskailin tuossa kuukausi sitten sen valumista aivan tosissani ja nyt näyttää tilanne päättyneen onnellisesti.

Voitolla oli Maija- ratsuttajan kanssa treffit maneesilla torstaina kuukauden tauon jälkeen. Loman aikana on otettu, noh, loman kannalta ja syöty ja lihottu. Kovasti toiveikkaana kysyin heti Maijalta, että onko ruuna hänen mielestään pyöristynyt vai näenkö harhoja. Emmää ole liian vaaleanpunaisten lasien läpi maailmaa katsonut! Kyllä hänenkin mielestään lisää painoa on kertynyt! Loistavaa!


Satulakin sen kertoo. Eipä valu enää! Otin karvaromaaninkin satulan alta pois, kun nyt se tuntui aivan turhalle. Ehdin ostaa Mattesin palaromaaninkin kirppikseltä ja hain sen tänään postista. Hutiostos näillä näkymin, mutta laitetaan se sitten vaan uudelleen myyntiin.


Voittoa ei loman jäljiltä prässätty mitenkään tiukalla treeniruuvilla. Hiukan raviväistöjä, keskiaskellajeja ja vastalaukkaa rennon keventelyn lisäksi. Ei kasattu laukkaa eikä piiperretty mitään pientä. Kaikki vaikuttaa hyvältä ja nuorukainen liikkuu terveenoloisesti! Suunta on siis eteenpäin, kohti syyskuun kasvattajakilpailua.

15 kommenttia:

 1. Vautsi! Voitto näyttää tosi hyvältä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista!
   Onhan se kehittynyt pikku hiljaa vaikka välillä tuntuu ettei edetä yhtään mihinkään... :)

   Poista
 2. Yhdyn ylempään kommenttiin, Voitto näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijalle suurin kiitos tästä "hyvältä näyttämisestä" kuuluu! Ammattilainen saa hevosen esiintymään edukseen. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Mutta paljon vielä lisää voimaa ja muutama vuosi eteenpäin, niin ravi on vieläkin parempi, uskon! :)

   Poista
 4. Miksi kommentti viitaten hevosen kuihtuneesta olemuksesta 1kk sitten aiheutti niin kauhean itkupotkuraivarin? Teatraalisesti oli ilmaistu ,mutta ihan oli asiaa. Hevonen sai ruokaa ja lomailua; suurimmat ongelmat helpottivat eli hevonen ei ole kipeä ja pystyy liikkumaan hyvin ja taas henkisesti vireä töihin ja se näkyy. Niin ja pysyy se kallis penkkikin selässä =P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itkupotkuraivari?! Emmää kyllä harrasta sellaisia. :D

   Ruuna pääsi kuihtumaan loppusyksyllä hieman varkain. Itse näen hevosta aamusta iltaan jokaikinen päivä, joten kyllä se hiljalleen tapahtuva laihtuminen kestää hetken havaita. Heti asian bongattuani tein muutoksia. Tännekin niistä höpisin. Sitä en tiedä mitä kommenttia tarkoitit.

   Ja mitä lomaan tulee, se oli jo alkusyksyllä tiedossa että joulun ja uudenvuoden yli pidetään kolmen viikon loma. Lyhyempiä lomataukoja on vuodessa ollut muutenkin ja/tai kevennettyjä treenijaksoja. Tämähän on mitä parhainta loma-aikaa hevoselle! Kelit ovat kamalia treenaukseen, pimeää, sadetta eikä ole mikään kiire tähdätä vielä lähiaikana oleviin kisoihin.

   Poista
 5. Kylläpä menee nuori hevonen sidottuna, hytkyen ja nykien. :(

  VastaaPoista
 6. Ratsastaja on varmasti ihan hyvä ja osaa asiansa mutta vähän erilainen tyyli, sellainen "huolettoman" näköinen ratsastelija, välillä en osaa sanoa meneekö harjoitus- vai kevyttäravia :D Mutta hevonen kulkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija on mahtava! Rautainen ammattitaito ja varsinkin super loistava suomenhevosten kanssa. Maijalla ei ehkä ole nuttura kaikkein kireimmällä, mutta tulosta tulee ja kuten sanottua, hevonen kulkee! :)

   Poista
 7. Hei, mitä ja kuinka paljon annat heinää ja rehua mineille. Meillä on mini kans ja oon saanut niin paljon eri juttua niiden ruokinnasta että alkaa jo arveluttamaan...Meillä siis kohta kaks vuotias miniatyyri. Eihän ne paljoa syö eikä tarvitse rehuakaan paljoa...meillä annan heinää ja mukin pohjalle protein rehua kun kasvava on vielä...neuvottiin antamaan rehua vielä siihen lisäksi mutten oo antanut nyt kun alkoi lihomaan ihan kauheasti niin jätin sen pois. Nyt tuntuu jo taas kylkiluut ja paino ja pyöreys tippunut.

  MiMosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei siis ole miniatyyrihevosia vaan minishetlanninponeja. Meillä on poneilla vapaa heinäruokinta ja saavat iltaisin 3 dl Pavo Grow -täysrehua / turpa. Nyt alkavat olla sen verran jo vanhoja, että pitäisi tämän säkin jälkeen keksiä jotain muuta rehua heinän kaveriksi.

   Näiden ponien ruokinnassa taitaa olla yhtä paljon erilaisia ratkaisuja kuin on poneja ja omistajiakin. :)

   Poista
  2. Okei, eli ei muuta kun antaa mennä vaan niin kuin tuntuu oikelta just tän minin kanssa. Kiitos kuitenkin vastauksesta...

   Mimosa

   Poista