LISÄTIETOA:

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Etana liimassa

* * * ja muita ajatuksia koulukiusaus- kilpailujen jälkeen * * *


Hessi- tallin Kummajaiset, Urjala
Suomenhevosten aluekoulukilpailut 27.6.2014

Suuntasimme Hessi- tallin suomenhevoskisoihin ensimmäistä kertaa kahden ratsukon voimin, rasti seinään! Voitto lähti hakemaan lainaratsastajan kanssa kvaalia syksyn tulevaan 5- vuotiaiden laatuarvosteluun ja täällä oli tarjolla nuorille suomenhevosille avoin luokka Helppo C:1.

Katselin verryttelyssä hämmästyneenä lämmitteleviä ratsukoita ja ihmettelin hevosia. Miten ne muut nuoret hevoset olivat niin valmiita? Kulkivat nenät nyökyssä täsmällisesti ja suorittivat tehtäviä kuin valmiit aikuiset hevoset! En voi sanoa, että Voitto olisi sieltä verryttelystä edukseen erottunut, valitettavasti.


Voitto teki koulukisadebyyttinsä täällä, mutta aidat, tuomariautot tai ihmiset eivät nuorta herraa hetkauttaneet. Ruuna puksutti radan ilman suurempia rikkeitä. Tarkoitus oli sipsutella pikkusievästi ja varmistellen rata läpi ja niin tapahtui. Tuloskin oli odotettua linjaa.


Ylläolevasta kuvasta ratsastaja totesi, että "Hei, mehän ollaan kuin kenttäradalla!"


Voiton kanssa tavoitteet täyttyivät. Aitojen sisäpuolella pysyttiin, hevonen suoritti radan siististi ja kvaali syksyksi on nyt saatu. Oli todella hyväksi nähdä iso otanta muita samanikäisiä suomenhevosia! Voitto on vielä todella voimaton ja keskeneräinen, mutta täältä tullaan perässä - hitaasti, mutta varmasti!

Tulos 61,125 % ja sija 19/31.


* * *


Saako kisatarinan päättää tähän? Kiinnostaako ketään Porren piipertäminen? Sanotaanko vaikka, että koin radalla taas sellaisia epätoivon hetkiä, että muistin miksi en pariin vuoteen kilpaillut tällä hevosella tätä tuskaa tuottavaa lajia. Etana liikkuu liimassa ripeämmin kuin laitumella lähemmäs tonnin painoiseksi lihonut läski- Porre.

Radalta napsittuja kuvia katsellessani en kyllä myöskään ihmettele, miksi papparaista ei kiinnostanut edes yrittää. Oma istuntani on vähintäänkin mielikuvituksellinen! Käääk! Toisaalta, verryttelyssä kelluin vaaleanpunaisessa kuplassani liiankin tyytyväisenä. Vanhus liikkui ennen kisakentälle siirtymistä erittäin mainiosti, oli iso ilo tuntea sitä fiilistä!


Toisen tuomarin loppukommentti toi myös sitä mainiota fiilistä! Pörri 17vee on potentiaalinen ratsu, ettäs tiedätte!

Laahustettiin käsijarru päälle jumittuneena reilu 59 % tulos ja sijoitus 24/36.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hahah, mää sanoisin, että huonot me...
   Mutta yritetään seuraavalla kerralla olla taas parempia! :D

   Poista
 2. no hei, te kuitenkin ootte siellä kilpailemassa peräti kahdella hevosella! ja ainakin toinen on ihan virallisestikin potentiaalinen ratsun alku =P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, päästiin kisaamaan! Ja päivä olikin oikein onnistunut. Kaikki meni loistavasti hyvässä seurassa! :)

   Mää sanoisin tuosta "potentiaalisesta ratsusta", että se on jo tässä kypsässä iässä hieman menetetty peli... :D

   Poista