LISÄTIETOA:

torstai 2. lokakuuta 2014

Lokakuun ensimmäinen


Miten hämmentävää. Syyskuu muuttui lokakuuksi ja iltaisin on pimeää. Niin pimeää, että pakko alkaa pikku hiljalleen uskoa kesän muuttuvan syksyksi. Mutta miten ihaniksi syksyisiksi päiviksi parhaimmillaan!

Tänäänkin oli auringon lämpöä, puiden alkavaa ruskaa ja ilolla tehtyjä pihahommia. Yksi kaveri puuttui joukosta... Yhtään en kyllä surrut jäätävän tuulen puuttumista!


Hevosilla riittää vielä koko päiväksi naposteltavaa laitumella. Kovasti tyytyväisinä mutustelevat kylki kyljessä löytämiään laidunkorsia. Kun nuo ovat syöty, se on sitten siinä tältä vuodelta. Toki yöpakkasetkin ovat muuttumassa säännölliseksi ja kaviokuume- sekä ähkyriski kasvavat sokereiden villiintyessä ruohossa. Öisin puttepallerot ovat kuivaheinän kaverina karsinoissa olkipedeillään.Tukkaponilla alkaa totuudenhetket olla kohta lähellä. Ollakko laatuponi vai eikö olla? Lauantaina tämä selviää Porissa laatuponikisassa! Sitä ennen tietysti puunataan, kiillotetaan ja pähkäillään mitä, missä ja milloin. Aikataulut kertoivat kolmevuotiaiden aloittelevan osuutensa iltapäivällä vasta kolmen jälkeen, joten ei ole luvassa ainakaan super-aikaista heräämistä!


Tänään tuli tehtyä erittäin tarpeellinen työrykäisy! Tuossa laitumen kulmassa on maannut todella monta vuotta kasa risuja ja laitumen aitakin on tehnyt siinä kohdassa "kulman katkaisun". Ei tee enää! Puolilahonneet risut ja kräkit on nyt siirretty pois, maahan lyöty uusi tolppa ja aitalanka kulkee kulmaan saakka! Jes!

Oikein naurattaa, että suunnittelu vei vuosia ja toteutus tunnin. Hyvin suunniteltu on siis selvästikin puoliksi tehty!

Mitäs muuta tänne meille? Ei oikein mitään. Tai noh, heppojen ja ponien kakkaa riittää aina siivottavaksi saakka!

2 kommenttia:

 1. Syksy on ihanaa aikaa jos on kaunis ruska, mutta nyt jo ainakin itse odottelen tänne meille pakkasia ja polttiaisten joukkokuolemaa. Inhottavia kiusankappaleita tuntuu olevan miljoonia ja heppaparka vähän häiriintyy :/ Ihana tuo miniponin tukkapehko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo polttiaiset ovat aivan järkyttäviä!!! Mitään ei näy, mutta silti joku nikertää hiusrajaa koko ajan!
   Miniponin tukka on aikasten pöyheä ja koko ajan kasvaa pituuttakin lisää! :)

   Poista