LISÄTIETOA:

maanantai 6. lokakuuta 2014

Veni, vidi, vici !

* * * Tulin, näin, voitin !!! * * *

Kuva: Leena Kahisaari

Laatuponikilpailu 2014
Pori  4.10.2014
3- vuotiaat ponit
Not At All Lu Art (-11)

Taisin paljastaa jo sunnuntain vastaisena yönä edellisessä postauksessani kaiken oleellisen? Ilmoitin aivan vitsillä tämän meidän kääpiöorin mukaan laatuponikisaan ja toivoin, että emme ole jumbosijalla. No tuota, emme todellakaan olleet!


Kilpailu alkoi irtohypytyksellä. Tuomaristo hieman hämmentyi nähtyään minikokoisen ponin tepastelevan maneesiin ja piti nopean neuvotteluhetken siitä, onko säännöissä kohta joka sallii esteiden madalluksen tässä tilanteessa. Sellaista kohtaa ei ilmeisestikään ollut, vaan pygmi sai eteensä täsmälleen samat tehtävät kuin 25 cm korkeammat kanssakilpailijansa. Itselläni ei ollut edes käynyt mielessä, että estekorkeutta laskettaisiin!Miniponi oli pörhäkkäällä tuulella ja esiintyi koko rahan edestä. Tuomaristo oli myyty... "Hyvä selänkäyttö, avaa hyvin takaa, hyvä edestä, rento ja reaktiivinen. Omaa ison kapasiteetin. Huikea asenne, esteälykäs, kiinnostunut tehtävästä."


Estekokeen yhteydessä arvioitiin myös askellajit. "Käynti tarmokas, aktiivinen työntö takaa. Voisi olla irtonaisempi lavoista. Ravi lennokasta, pystyy pidentämään hyvin. Laukka energinen, ylämäkeen hyvin, kantaa itsensä hyvin, oikea laukka vahvempi. Ihana, kaunis, laadukas poni."

Ajattelin maneesista poistuttuani, että hyvinhän se meni, mutta että näin hyvin! Olimme jo siirtyneet odottelemaan rakennearvosteluun pääsyä, kun kuulimme este- ja askellajikokeen pisteet. Nauratti! Tuntui aivan uskomattomalta, että maastonakki sai esteiltä yli ysin keskiarvon!


Rakennearvostelusta ei mitään yllätyksiä ilmennyt ja pitkän pisterivin keskiarvoksi tuli 7,750.


Siinä se sitten oli! Kolmen tasaisen hyvin menneen osakokeen jälkeen: VOITTO! Miniponin luokassa oli 3-vuotiaita 19 kappaletta ja kaikista näistä toinen toistaan hienommista poneista paras oli MINISHETLANNINPONI! Taakse jäivät connemarat, welshit, new forestit ja muut suuremmat laatuponit.

Eikä kääpiö ollut ainoastaan paras kolmevuotias, vaan myös päivän parhaan keskiarvon saalistanut poni! Meidän pölykarvapallo palkittiin Junior Championiksi keskiarvolla 8,692!!!! Kaksivuotiaita osallistui kilpailuun 18, joten tukkaponi oli siis pisteiden valossa paras 37 ponin joukossa! Huikeaa!


Kotiin kuljetettiin ruusukkeiden ohessa pokaali, voittoloimi ja shetlanninponiyhdistyksen palkintokassi (muki, postikortteja sekä Polle- rasia). Pitänee keksiä loimelle joku kiva paikka. Taisivat kisan järjestäjätkin luottaa suuremman ponin voittavan: loimen koko on 135 cm. (ja meidän kääpiö käyttää loimia koossa 85 cm.) Champion -tittelistä pokkasimme lisäksi lahjakortin Hööksiin.

En yhtään ihmettele, jos olemme saaneet aikaan pienimuotoisen myrskyn vesilasissa. Saattaa isojen ponien omistajia hivenen mutristaa leluponin voitto! Olen pahoillani, en voinut tälle tapahtuneelle mitään, heh heh! Tuomareita oli kisassa kuusi, enkä ollut itse yksikään heistä enkä myönnä suorittaneeni myöskään lahjontaa! Tänä vuonna näin, ensi vuonna on uusi kisa!


Laitetaan tänne loppuun vielä muutama netistä bongaamani kommentti ponistani (itseäni ilahduttamaan).

"Tää poni oli huikea ja todellakin tittelinsä ansainnut!!!!"

"Tää oli melkoinen suorittaja! Hyppäsi kuin kumipallo hienolla tekniikalla melkein itsensä kokoiset esteet!!!"

... ja ei, en tuntenut kumpaakaan kommenttia kirjoittanutta!

3-vuotiaiden tulokset.
Kuva kopioitu Laatuponikisan fb-seinältä.
  

24 kommenttia:

 1. Aika hienoo!! :D onnea paljon!!! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea teille! Täytyy myöntää että en ole ikinä lukenut näin ylistäviä kommentteja arvostelupapereista,ja joitain papereita on sentään tullut luettua! Tuolle selän käytölle esteillä olisi moni kansallisen tason hyppykone kateellinen! Käsittämätöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista!

   Kääpiöponi räjäytti potin... Tuomaritkin tykkäsivät! :D
   Kyllä mää jo aiemmin katsoin, että hyppäähän se ihan kivasti, mutta että muutama muukin oli samaa mieltä!

   Poista
 3. Ihan mieletöntä! Kumipalloponi on kyllä melkoinen pakkaus :) Teidän tiluksillehan suorastaan sataa rusetteja ja pokaaleja tänä syksynä, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta, sanoisin! Mää itsekin hieman tässä olen ihmetellyt, että mitäs tämän paikan juomaveteen on mahdettu lisätä, kun näin hienosti on pari isompaa kinkeriä sujunut! :D

   Poista
 4. Onnea! Ihana kumipallo pompahtelee estekujassa <3

  VastaaPoista
 5. Onnea, naurahtelin kyllä pygmi-heitoille, mutta hyvähän se on vähän päästä näpäyttämään ihmisten ilmoilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pygmi-poni, meidän Kääpiömini, yllätti! :D

   Poista
 6. Ihan mahtavaa kyllä, isot tuuletukset!!

  VastaaPoista
 7. Hyvänmielen video ja kirjoitus. :)

  VastaaPoista
 8. Ihan huikee pomppuponi, onnea!!!! :D

  VastaaPoista
 9. Huippu homma, onnea paljon! :) Pokaali taitaa olla yhtä korkea kuin poni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Jotain sellaista! :D Alkaa olla pieniä vaikeuksia sijoitella noita pokaaleita tänne kotiin, varsinkin miniponi on kunnostautunut niiden ansaitsemisessa! Jos tuon voittoloimen pukisi ponin päälle, yhtään mitään ei jäisi näkyviin! :D

   Poista