LISÄTIETOA:

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Sitä oikeaa etsimässä

* * * Estesatulaa nimittäin! * * *

Viime viikon tiistaina huristelin Voiton kanssa Paimioon Satula.comin toimipisteeseen etsimään sitä oikeaa estepenkkiä ruunalle. Monen monta vaihtoehtoa kävi selässä ja karsinnan jälkeen kotisovitukseen matkasi neljä satulaa. Voitolla on isot lavat ja se eniten karsi ehdokkaita. Toinen suuri haaste oli löytää satula, joka ei jää "kellumaan" selkään vaan istuu tasaisen tiiviisti koko paneelien matkalta.

Voiton koulusatula Albion K2 W/17,5"
Eipä tämänkään istuvuus enää aivan kymppi ole... Valitettavasti.

Viime vuoden keväänä Voitolle sovitettiin koulusatuloita ja etsittiin nuorikolle oikeanlaista ihka-ekaa-omaa-satulaa. Valinta kääntyi tuolloin Albion K2 -koulupenkkiin leveydellä W ja sen kanssa on näihin päiviin saakka piiperrelty.

Estetreenien myötä toisen satulan hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Esteratsastaja- Iiris on monta kertaa vihjaissut Voiton hyppyharjoitusten jälkeen, että voisiko pikku hiljalleen etsiä ruunalle jonkun satulan, jonka kanssa olisi miellyttävämpi hypätä. Nyt on sitten koittanut, ja ohitettukin, se päivä!


Vaihtoehto 1:
Passier Pegasus
17" / W

Tämän satulan hylkäsin ensin värin vuoksi, koska ajatus vaaleanruskeasta satulasta ei tuntunut ollenkaan omalta. Lopulta kokeilimme kuitenkin tätä selkään ja oho - sehän sopi! Paneelit tulevat koko matkalta tasaisesti selkää vasten ja penkki istuu paikoilleen erinomaisesti. MUTTA. Värin lisäksi tässä on huonoa vastinhihnojen asento. Ne osoittavat eteenpäin ja jää mietittäväksi, tuleeko se vetämään satulaa eteenpäin vyön ollessa kiinni. Tietysti S-mutkavyö auttaa asiassa. Oman pepun alla tämä satula oli oikein kelpo!


Vaihtoehto 2:
SeaBis Utah
17,5" / MW

Tämä satula näyttää selässä jotenkin erittäin pienelle?! Ja ainakin ylläolevassa kuvassa myös hieman takakenoiselta. Vai olenko väärässä? Muuten oikein passeli penkki ja istuintuntuma oli erittäin hyvä - oikein yllätyin!


Vaihtoehto 3:
Presence Passion Jump
17" / MW

Väri punaiseen taittuva ruskea: Ei kiitos. Satulan merkki luokkaa neverhöörd: Ei kiitos. Epämukava istua: Ei kiitos. Tätä me ei haluta.


Vaihtoehto 4:
Cliff Barnsby VSS Jump
17" / XW (leveys 5)

Ylläri ylläri, budjettia kalliimpi satula sopi kuin nenä päähän tähän selkään... Tästä penkistä en löytänyt hinnan lisäksi valittamisen aihetta. Näyttää nätiltä, kaunis katsella, istuu ihanasti, pehmeä pepulle - hinta hirvittää! Tällä penkillä Iiris hyppäsi viime viikon torstaina estejumppatehtävää ja oli kovin myötämielinen juurikin tälle satulalle.

* * *

Huomenna pääsen kokeilemaan itsekin näitä satuloita liikkeessä, ensimmäinen tunnustelu tapahtui vain paikallaan seisovan hevosen selässä. Kolmesta pitäisi yksi valita.

Onko teillä lukijoilla ehdotuksia? Jotain ajatuksia? Apua?

16 kommenttia:

 1. Itse tuijottelin kanssa ennen hintalappuja, mutta koska hevosellani on hieman hankalahko selkän, niin ostin suosiolla sen mikä on hevoselle sekä omalle takamukselle sopiva ;)

  t.H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se pitää yleensä aina tehdä. Jotain voi hevoselleen haluta, mutta sopiiko se sinne selkään, onkin täysin eri juttu... Tässäkin tapauksessa näyttää siltä! :D En halunnut vaaleanruskeaa enkä kallista ja tietysti juurikin ne olivat ne parhaat.

   Voiton selkä ei ole mikään mega vaikea, mutta tietysti parhaan mahdollisen vaihtoehdon satuloista valitsee!

   Poista
 2. Olisit laittanut vielä kuvat vyön kanssa, noista paha sanoa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää laittaa vielä myöhemmin tänään toiset kuvat. :)

   Poista
 3. Eka ja vika näyttää parhaalta.

  VastaaPoista
 4. Eka ja vika on hyvän näköiset. Itse sovittelen satuloita,ja valitettavan usein juuri Se arvokkain satula on sopivin... Jännä juttu,vaikka oikein tarkoituksella etsittäisiin kohtuuhintaista penkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää niin tiedän tämän... Halpa satula ei sovi kenenkään selkään ja kallis laatupenkki sopii melkein kenelle vaan! :)

   Poista
 5. Ja hei, jos otat ruskean satulan, niin pitää hankkia myös ruskeat suitset!

  Jos vaan kukkaro antaa periksi niin viimeinen kuulostaa auttamatta parhaalta. Siinä ei ollut edes niitä ehkä-vikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja vielä kun tuo Passier on sellainen oikein vaaleanruskea... Ei edes perus-tummanruskea, jolloin menisi mustat suitset oikein hyvin samaan aikaan.

   Miten musta tuntuu, että tuo satulavalinta alkaa olla nyt jo melkeinpä tehty...

   Poista
 6. Mulla oli vanhalla hevosella toi barnsby ja tykkäsin siitä ihan tosi paljon! Lopulta meni itseasiassa niin, että ratsastin kaikki muut treenit, paitsi kouluvalmennukset ja -kisat sillä satulalla :D

  T.Henu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää ratsastin tänään kentällä koulupiiperrystä tuolla CB:llä ja mää voin oikein loistavasti ymmärtää kirjoittamasi! Mää sanoisin, että hylkään sen Albionin koulupenkin kokonaan maastoilukäytöstä, jos tuo Barnsby muuttaa meille! Se oli meinaan aivan super jees!! :)

   Poista
 7. Mulla on barnsby koulusatula Tirpallani ja on kyllä ihan mielettömän hyvä satula istua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reilu vuosi sitten meillä oli koulusatulaehdokkaina loppusuoralla CB Kanter ja Albion K2. Silloin meiltä kodin sai Albion, joskos nyt olisi Barnsbyn vuoro... Oli oikein mukava satula ratsastaa! :)

   Poista
 8. Taru!
  Tahvolla on stubbenin portos de luxe estepenkkinä 17,5 xw ja koulupenkkinä CB Lorenzo 17,5/ 5. Suokille tuntuu sopivan CB:t ja ylläri noi uudemmat stubbenit!
  Toi meiän estepenkki ei oo kaupan mut jos haluut testata sopiiko niin saapi koitella ;)
  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää olen kans jo vuosia sitten huomannut, että monelle suokille sopii varsinkin Barnsby ja Albion! Kuten myös täällä... :)

   Kiitos tarjouksesta, mutta mää luulen, että alan hieroa kauppoja tuosta nyt kokeilussa olevasta VVS Jumpista! :)

   Poista