LISÄTIETOA:

lauantai 6. syyskuuta 2014

Hyvä Voitto! Miehen työ!


 
Hyppäänkö suoraan Voiton estesuoritukseen Ypäjällä vai aloitanko höpinät aamusta alkaen? Aloitetaan ihan teidän kiusaksi siitä miten mielenvikaiselta tuntui tänään aamulla klo 4.20, kun rakas Niiskuneiti -herätyskelloni ja kännykän hälytys kirkuivat samaan aikaan herätystä.

Tai jos pitäisi aloittaa kuvalla tämä tarina, sen pitäisi ehdottomasti olla napattuna siitä hetkestä kello aamuviiden jälkeen, kun minä ja hepanhoitaja- Marjut piipersimme Voiton tukkaan nyrkin kokoisia sykeröitä... Kyseistä kuvaa ei tosin ole, koska 1) kuvauksen kohteista yksikään kolmesta tuskin olisi naamaansa halunnut näkyville sillä hetkellä tai 2) olisikohan siitä kuvasta näkynyt yhtään mitään muuta kuin sumupilvi. Oli meinaan aikas tuhruinen aamu kelin puolesta.

Niin, tänään oli Voiton suuren maailman valloituksen ensimmäinen päivä: Ypäjän suokkikuninkaallisissa 5-vuotiaiden suomenhevosten laatuarvostelun estekoe. Asiaan perehtyneille on tietysti selvää mitä luvassa oli, mutta avataan tännekin hieman tehtävien laatua.


"Hevoset tulevat kokeeseen verryteltyinä, mutta saavat tehdä verryttelyhyppyjä esteellä numero 1. Tämän jälkeen alkaa arvostelu, jossa hypätään kuuden esteen rata. Ensimmäisen kierroksen jälkeen rata hypätään tuomarin harkinnan mukaan uudelleen kokonaan tai vain osittain. Aloituskorkeus on 70-80 cm, jonka jälkeen esteitä voidaan korottaa 90 -100 cm asti. Rataan kuuluu pysty-okseri -sarja (kahden askeleen väli n. 10,40 m). Pienhevosille sarjaväliä lyhennetään.

Estekokeessa arvostellaan: 1. Hyppytekniikka, 2. Hyppykapasiteetti ja laukka, 3. Ratsastettavuus ja yhteistyöhalukkuus. Ratsastettavuus ja yhteistyöhalukkuus –kohdassa arvioidaan ensisijaisesti hevosen asennetta hyppäämiseen ja toimivuutta tehtävän suorittamisessa."


Voitolle oli osunut koko porukan lähtönumero kaksi eli siellä aamu-usvan keskellä meidän pienen pieni ruuna 5vee loikki menemään kello kahdeksan. Pitkän alkukävelyn jälkeen Iiris teki suht lyhyen alkuverryttelyn ja otti muutamia hyppyjä. Voitto kuulemma tuntui oikein hyvälle! Eikä yhtään huonolta näyttänytkään!
Estekokeessa Voitto teki mitä miehen pitää! Herra kuljetti kyydissä olleen prinsessan lähdöstä maaliin tyylikkäästi ja turvallisesti! Oikeasti - kaunista katseltavaa!!! Hieman on epäkiitollinen paikka lähteä aivan luokan ensimmäisinä hevosina, mutta Voitto sai ansaitsemansa pisteet. Ei mennyt ollenkaan huonosti!

Tuomarit näkivät saman mitä me kentän laidalla: Rohkea, mutta hieman löysä hevonen, jonka laukka on vielä pitkää. Mainiosti oli myös mainittu, että "Luultavasti kapasiteettiakin löytyy". LUULTAVASTI?! Eivät oikein osanneet päättää, että onko sitä vaiko ei? Hahahahaa.


Pisteet: Tekniikka 7,25 - Kapasiteetti ja laukka 6,75 - Ratsastettavuus ja yhteistyöhalukkuus 7,00 = keskiarvo 7,00. Ei huippupisteet, mutta ei me viimeisten joukossakaan oltu tuolla tuloksella. Ollaan todella tyytyväisiä!!! Voitto oli super!!!


Yksi päivä takana, toinen edessä. Huomenna jatketaan koulukokeen merkeissä!


... ja mitä tulee tähän kuvassakin nököttävään tallinpitäjä- hevosenomistaja- hysteerikko- tätiin, niin hengissä ollaan vielä! Puolessa välissä mennään kisaa, joten ehkä sitä ei sittenkään saa kuoltua jännitykseen viikonlopun aikana!

Kuvista suuri kiitos Marjut Myller!

2 kommenttia: