LISÄTIETOA:

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Päiviä toistensa perään


Ei täällä tapahdu mitään. Kovasti olen yrittänyt tehdä tikusta asiaa ja kirjoittaa tänne jostain aivan turhasta diipa-daapasta, mutta kun ei sellaistakaan ole nyt ollut! Hepat ja ponit syö ja kakkii, joten lähtökohtaisesti kaikki on siis loistavasti.


Jos joku ei ole lukenut viime päivinä facebookkia tai pistänyt nokkaansa pihalle, voin kertoa, että kylmä on. Täälläkin! Öisin ollaan oltu jo pakkasen puolella ja tuuli viimeistelee jäisen olotilan päivällä. Suokit ovat nyt kolmatta yötä karsinoissa paossa sadetta ja viimaa. Poneille ei ole ollut sijaa majatalossa, joten erinomaisen talvivillan kasvatuksessa olevat palleroiset viettävät tyytyväisenä oloaan pihattomökin olkipatjalla.Onhan täällä yksi uusi ja outo asia tapahtunut! Nuoremmalle miniponille (Hurmas) on kasvanut hirmuinen patti keskelle päätä! Kuvissa näkyy hyvin, miten läsin molemmille puolille on ilmestynyt tuollainen paksu kohta. En tiedä mistä on tullut ja miksi. Ei ole kipeä eikä ponia haittaa mitenkään. Tuo vain yks aamu oli tuollainen! Noh, seuraillaan...


Talven heinäkuormakin saapui tänne. Miten jännittävää, heh heh. Päivisin puttet ovat vielä laitumella, mutta ei mene kauaa kun laidun on kynitty ja kuivaheinäkin loppu ja on aika korkata nämä paalit. Siinä kohtaa se talven saapuminen onkin jo lähellä.

10 kommenttia:

 1. Mun entiseltä hevoselta murtui otsa tarhassa, ja turposi tuolla tavalla oudoksi "kyömyksi" (tosin ylemmäs). Ei ollut kipeä tai kosketusarka tmv. Klinikalla kuvattiin,otsalohkoon (?) oli päässyt muodostumaan mätää. Yäk. En tahdo pelotella, mutta tuollainen kokemus minulla kyömyistä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, mun ponilla saattaa olla mätäpää! :D
   Vitsivitsi, ihan oikeastihan tuon muhkuran sisällä voi olla "mitä vaan" ja se voi johtua "mistä vaan".

   Mää seurailen ponia ja teen jotain, jos tilanne muuttuu huonommaksi.

   Poista
 2. Mun hevosella on ollut kuukauden patti päässä, mutta ylempänä. On niin kova, että voisi luulla liikaluuksi. Saa nähdä mihin muuttuu .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää pattipäitä! :) Kova tuokin kuhmu on, outo juttu.

   Poista
 3. Ihana kirjoitus ihan tavallisesta seesteisestä arjesta! Onhan tätä tohinaa ollut, joten nyt voit vain antaa päivien kulua ja nauttia :).
  Tuntuu, että blogeissa aina vaan sattuu ja tapahtuu, ja kirjoituksen "pitäisi" aina sisältää jotain jännittävää. Ei se niin mene. On tärkeää muistaa että suurin osa arjesta on ihan tavallista (toki mukavaa, mutta tasaista).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Olet oikeassa, yleensä höpistään vain kun jotain tapahtuu. Tai tottakai joka päivä jotain tapahtuu, mutta jos jotain oleellisesti arjesta poikkeavaa on, se koetaan kirjoittamisen arvoiseksi. Toisaalta, sitä muistaa myöhemmin paljon helpommin kisat ja tapahtumat, kuin ne arjen pienet jutut. Niistä vähäpätöisemmistä sutinoista on itsekin kiva lukea jälkeenpäin. "Ai, niin, tuolloin oli paljon pakkasta" ja "aivan, tuo riimu on tuolloin otettu käyttöön".

   Paljon on täällä tohinaa ollut ja olen todella iloinen, että päivät kuluvat nyt tasaisen rauhallisesti eteenpäin! :)

   Poista
 4. Samaa mieltä kuin edellinen, sellaisista arkisista pikku asioista on kiva lukea. Niihin ei aina tule kommentoitua, mutta tykkään silti kovasti juuri sellaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla! :)

   Helposti sitä ajattelee, että kommenttien määrä = jutun kiinnostavuus. Jos ei kukaan kommentoi mitään, olettaa aiheen olleen huono tai vähintäänkin toteutuksen huono.

   Poista
 5. Sinun blogiasi on kiva lukea kun ei ole niin ihqudaa-meininkiä kokoajan. Ihana lukea aikuisen ihmisen maalaisjärkisiä juttuja hevosellisesta elämäntyylistä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! :)
   Tämmöisen jälkeen on kirjoitusintoa entistäkin enemmän!

   Poista