LISÄTIETOA:

tiistai 9. syyskuuta 2014

Tää on parasta just nyt!

"Meil on hyvä jengi koossa taas, 
ei todellakaan olla synnytty oottamaan,
tää on parasta just nyt, 
tää on parasta just nyt 

Huomenna tääkin on jo legendaa, 
ei tartte lähtee ettimään onnea meren taa-a-a,
tää on parasta just nyt, 
tää on parasta just nyt"


Ohi on jännittäminen! Ypäjän laatuarvostelun sunnuntaisesta reissustakin selvittiin oikein mainiosti hengissä, mutta pitää myöntää: kisaviikonlopusta toipuminen vaati 14 h unta ja muutaman kottikärryllisen aivotonta hepankakkan lappaamista tarhoista. Nyt istun kuitenkin tässä ja iloisella mielellä jaan teille toisen laatuarvostelukisapäivän tunnelmia sekä kuvia. 

Kameran itselaukaisin on POP!

Sunnuntaihin valmistautuminen alkoi välittömästi kun päästiin lauantain reissulta kotiin. Kisakamat vaihdettiin koulukokeessa tarvittaviin ja hevosen kumilenkeillä tehdyt räjähtäneet sykeröt saivat häädön. Vietin siis lauantaina rattoisan tovin, jos toisenkin, repimällä kumilenkit pois ja ompelemalla sykeröt kasaan noin metrin mittaisella langalla per sykerö.

Oli erittäin hienoa huomata sunnuntai-aamuna kuuden jälkeen, että jaaaaaaahas, eipäs olleetkaan nykeröt aivan suomenhevosen kestävät huolellisesti ommeltunakaan. Pari palluraista parsittiin uudelleen kasaan ja matka Ypäjälle saattoi alkaa. Jos lauantaina leijaili usvaa, niin sunnutaina sitä vasta olikin!

Taivaallisessa tunnelmassa kohti Ypäjää!

Luokka starttasi sunnuntaina samalla lähtöjärjestyksellä kuin lauantainakin eli Voiton esiintymisvuoro areenalla oli luokassa toisena. Koulukokeessa esitettävä ohjelma on nimeltään "laatuarvosteluohjelma" ja se sisältää keskiaskellajit sekä kolmikaarisen kiemurauran, ei oikeastaan mitään muuta. 

"Tuomari arvostelee laatuarvosteluohjelman aikana hevosen askellajit sekä ratsastettavuuden ja yhteistyöhalukkuuden. Yksittäisiä arvostelukohtia ei siis pisteytetä.

Arvostelukohdat: 1. Käynti, 2. Ravi, 3. Laukka, 4. Ratsastettavuus ja yhteistyöhalukkuus"


Voitto näytti verryttelyssä erittäin hyvältä, jopa paremmalta kuin kotitreeneissä! Ei hävetä tarvinnut ja luottavaisella mielellä odottelin koulukoetta. Voitto ei ole kyttääjä luonteeltaan, joten kisakentällä en uskonut olevan mitään ruunaa jännittävää.


Keskiravia.


Voitto meni hienosti!!! Maija on super taitava ja sai näytettyä Voitosta aivan kaiken tämän hetkisen tasapainon ja liikelaajuuden!! Eikä tuomarikopin täditkään erimieltä kanssani olleet nuorukaisen potentiaalista!


Tämä ylläolevassa kuvassa keskilaukkaa kirmaava puttepoika sai pisterivin: Käynti 7,25 - Ravi 7,50 - Laukka 7,50 - Ratsastettavuus 7,50 = Keskiarvo 7,44. Eikä ollut näillä pisteillä koulukokeessa todellakaan loppupäässä, päinvastoin! Voitto oli tasainen suorittaja molempina päivinä, molemmissa lajeissa. Ei huippupisteitä, mutta ei todellakaan myöskään mitään surkeaa räpellystä. Mites sitten lopputuloksissa kävi? Kävi se kaikkein eniten harmittava... Ruuna oli ENSIMMÄINEN EI-SIJOITTUNUT!!!! Rusetti oli niiiiin lähellä, mutta niin kaukana. Rusetin ja meidän välillä oli 0,06 pisteen ero keskiarvossa.


Mutta hei, ei voi olla kuin erittäin iloinen, onnellinen, tyytyväinen ja hieman jopa hämmästynyt!!! Laatuarvostelussa oli mukana toinen toistaan hienompia 5-vuotiaita suomenhevosia 44 yksilöä ja meidän kentättömän maalaistallin kultamussukka oli sijalla 12 !!!!! Aivan huikeaa!!!

Tuntuu hyvältä, en kiellä! :)

Kuvista kiitos Marjut Myller!

24 kommenttia:

 1. Onnittelut! (Jos Mini ei olisi joutunut jäämään pois ratsastajan sairastumisen takia, olisitte te sen ruusukkeenkin saaneet kun 45 olisi startannut.. :P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mää mietinkin, miksei teidän tammaa näkynyt kisapaikalla! Ruusuke olisi meille toki kelvannut tippa linssissä, mutta mistäs sitä tietää, jos teidän tamma olisikin ottanut itse sen rusetin ja jättänyt meidän taas ensimmäiseksi ilman palkintoa? :D

   Poista
  2. Laitoin jo Kristan blogiin mutta täältähän tämän varmemmin bongaat: Kannattaa ehkä olla yhteydessä Ypäjälle, sillä 5-vuotiaita oikeasti oli se 45 kappaletta. Tuloslistoilla on viimeinen sija 44 mutta siinä on virhe, sillä sijalla 42 on kaksi hevosta, jolloin niistä seuraava kuuluisi olla 44 eikä 43 (ymmärsiköhän tämän). Ja siis joka tapauksessa hevoset laskemalla lukumäärä on 45, joista sijoittuu 12. Melko moka jos oikeasti pitää paikkansa, mutta näin minä tämän laskisin.

   Poista
  3. Että mitä?!?!?! Kiitos viestistäsi!!!!! Soitan heti huomenna aamulla Ypäjälle!!!!!!

   Poista
 2. Onnittelut onnistuneesta viikonlopusta! Eiköhän Voitto ehdi vielä rusetteja keräämään tulevaisuudessa. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kovasti toivotaan - ja uskotaan - Voiton voitokkuuteen tulevaisuudessa! :)

   Poista
 3. Onnittelut hienosta menestyksestä!

  VastaaPoista
 4. HIenoa Voitto ja tiimi! Onnittelut =)

  VastaaPoista
 5. Hieno suoritus!! Suuret onnittelut!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Voitolla oli taitavat ratsastajat, jotka saivat ruunan näyttämään parastaan! :)

   Poista
 6. Upeaa ! Oikein paljon Onnea sinulle ja tiimillenne ja tietysti hienolle Voitolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kyllä täällä aikasten vaaleanpunaisissa ajatuksissa nyt leijaillaankin... :)

   Poista
 7. Onnea! Mulla pitäis olla Voitosta jotain kuvia askellajikokeesta, kunhan ehdin vähän käydä läpi tuota viikonlopun saldoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   ...ja mahtavaa! Kyllä kuvat kelpaa!! Wau!! :)
   Niitä saa laittaa vaikkapa sähköpostiin: lively@suomi24.fi

   Poista
 8. Paljon onnea koko tiimille! :) Hieno suoritus!

  VastaaPoista